cd.
Wszystko wraca do normy jak sie wlaczy sluchaweczke i komp nawiaze polaczenie z nia.
Wtedy na opcjach sound pojawia si ewybor miedzy nia a HD Audio Output i nawet mozna sobie wtedy przelaczac na jakie urzadzenie wyjsciowe bedzie kierowany tor audio, ale wystarczy wylaczyc sluchawk i wszysko zaczyna sie sypac.
Az mam ochote powiedziec, co za badziewie ten Apple zrobil, ze podlaczenie sluchawki BT rozwala dzwiek
cd obserwacji,
po wylaczeiu zestawu sluchawkowego za pomoca ikony BT, dzwiek w kolumienkach zostal (zobaczymy na jak dlugo?), a sluchawka samoczynnie sie wylaczyla, az sie boje ponownie restartowac kompa
_________________ MBP 13" 320 GF
Gigabyte GA-E7AUM-DS2H ,obudowa G4,2GB DDR2 800 MHz, Q8200, DVD slim USB, WiFi ASUS WL-138G,GF210 512MB - WiFi - dziala, Snow Leo Retail 10.6.8 nie dziala dzwiek, oraz zle widzi pamiec po wyzej 2 GB (wiesza sie po kilku minutach)
Rozważam zakup karty dźwiękowej do mojego PC bo na ALC882 chodzi tylko jedno wyjście (czyli 2 głośniki z 6). Najfajniej by było gdyby nie było problemu ze sterami czyli żeby po kolejnej aktualizacji nie wysiadł dźwięk i aby można było otrzymać dźwięk 5.1 fajnej jakości. Więc chyba wychodzi na to że przydała by się zew karta na USB. Czy ta USB SWEEX SC004v2 jest warta uwagi? Czy może znajdę jednak coś fajnego na PCI w znacznie niższej cenie?
Rozważam zakup karty dźwiękowej do mojego PC bo na ALC882 chodzi tylko jedno wyjście (czyli 2 głośniki z 6). Najfajniej by było gdyby nie było problemu ze sterami czyli żeby po kolejnej aktualizacji nie wysiadł dźwięk i aby można było otrzymać dźwięk 5.1 fajnej jakości. Więc chyba wychodzi na to że przydała by się zew karta na USB. Czy ta USB SWEEX SC004v2 jest warta uwagi? Czy może znajdę jednak coś fajnego na PCI w znacznie niższej cenie?
Ja używam USB SWEEX SC004v2 - działa od razu po podłączeniu (5.1 + wejścia mikrofonowe) - sterowniki posiada już Leo, więc zawsze mi działa , nie narzekam na nią - to co chce to mi działa , pod maciem nie działają wyjścia/wejścia cyfrowe (na windowsie xp/vista wszystko działa). Karta jest już powoli wycofywana z produkcji, ale można kupić jeszcze .
Na USB działającą pod mac osx znam też : Creative USB Sound Blaster Live! 24-bit External (wersja z pilotem, starszy model)
Wlasnie odebralem tego s'weexa, po wlozeniu do usb i zalaczeniu sluchawek zadzialalo tak, ze mi malo uszu nie urwalo. Trzeba bylo bardzo sciszyc. Co do jakosci sygnalu, to niestety bez rewelacji, grac gra ale jakos dziwnie, no w kazdym razie dzwiek nie powala.
Wstepny odsluch dokonalem na sluchawkach "bose", ktore graja dobrze prawie ze wszystkim, a tu niemila niespodzianka, no ale trzeba sie bedzie przyzwyczaic.
Jak ktos jest zainteresowany, to jestem w stanie zalatwic jeszcze ze 2 szt. tej karty (jesli mozna te urzadzenie nazwac karta), za swoja zaplacilem 120 zl.
_________________ MBP 13" 320 GF
Gigabyte GA-E7AUM-DS2H ,obudowa G4,2GB DDR2 800 MHz, Q8200, DVD slim USB, WiFi ASUS WL-138G,GF210 512MB - WiFi - dziala, Snow Leo Retail 10.6.8 nie dziala dzwiek, oraz zle widzi pamiec po wyzej 2 GB (wiesza sie po kilku minutach)
Nie ma co wydawać ogromnych ilości pieniedzy jesli nie jestesmy audiofilami za pare groszy mozna dostac uzywanego Sound Blastera pod USB (SB0490)
Karta niby bangla w 96KHz choc nie udalo mi sie tego z niej wymusic ;/ zato działa od bata z OS X w 24bit przy 2 i 6 kanałach w 48KHz i nie powiem gra przyzwoicie
_________________ Lion na XPC z FakeSMC, DSDT Fix. P5Q Deluxe/8800GT/C2Q (Cstates by Asus UEFI)
Przyzwoicie ? A słyszałeś choćby kiedykolwiek dźwięk przyzwoicie ?
Mając w domu Audiofila i jego ukochany sprzęt zapewniam Ciebie ze słyszałem dźwięk którego nie określiłbym jako "przyzwoicie" a karta której używam w zestawieniu z AKG K66 gra na tyle przyzwoicie by odegrac 1411kbps w 24bitach przy slyszalnej roznicy wzgledem chocby AAC320kbps.
_________________ Lion na XPC z FakeSMC, DSDT Fix. P5Q Deluxe/8800GT/C2Q (Cstates by Asus UEFI)
Creative USB Sound Blaster Live! 24-bit External działa bezproblemowo również pod snow leopardem, jedynie co nie działa to przedni przycisk CMSS na karcie ale to raczej bez znaczenia. A i po wciśnięciu na karcie przycisku mute osx wycisza się tak jak powinno być ale niestety już dzwięk nie wraca po ponownym wciśnięciu.
jedynie co nie działa to przedni przycisk CMSS na karcie ale to raczej bez znaczenia. A i po wciśnięciu na karcie przycisku mute osx wycisza się tak jak powinno być ale niestety już dzwięk nie wraca po ponownym wciśnięciu.
No więc nie pisz, że działa bezproblemowo.
Co prawda nie ma w specyfikacji podanej oficjalnie że działa, ale jak się przejdzie na zakładkę download to zobaczyć można pozycje systemu "Mac OS" a w niej 3 wersje sterowników do 10.4 i 10.5 dla PPC i x86... niestety nie ma dla Snow :(
marcias te funkcje które wymieniłem są bez znaczenia i tak z nich raczej nikt nie kozysta, ważne że nie trzeba instalować ani kombinować z jakimiś kextami. I się nie czepaj ciesz się swym "cudownym" Macbook 5.2 [MC240] .
No tak, tu masz rację. Wciśniesz mute i z karty już nie korzystasz. Święta racja Co do kart, to miałem 3 działające bezproblemowo na moim ha-macu, więc pomimo że mam macbooka to jestem w temacie kolego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.