laborman ma trochę racji... plagą są opisy w obie strony, albo całkowity brak, albo zalew ponad miarę... W zupełności wystarczy co napisałeś teraz... można jeszcze wywalić
fako napisał/a:
Standard kontrolera: 1 x ATA/133, 8 x Serial ATA II
Bo ta informacja faktycznie nie ma znaczenia, a zamiast niej podać chipset FireWire...
Ale do rzeczy...
Jak działa Ci:
Sleep
Shutdown
Restart
czy ze sleep można obudzić komputer z myszki/klawiatury usb
Czy pod sleep, wszystkie porty USB nadal są... czy działa HotPlug USB...
Jakie informacje zapewne zainteresują wszystkich... tym bardziej że od 10.5.6 często wiele płyt wykłada się na w/w funkcjonalności.
1 Sleep: Działa bez problemu ( od tygodnia tylko sleep, nie wyłączam go )
2 Shutdown: Działa bez problemu.
3 Restart : Działa bez problemu
4 Wybudzanie ze sleep: Działa i z myszki i klawiatury nie ma żadnego problemu.
5 Usb w stanie sleep: Tak nadal działają.
6 HotPlug USB: Działa bez żadnego problemu (Podłączałem dwa aparaty cyfrowe, dysk przenośny, klucz pamięci).
Dodam jeszcze że działa tak samo stabilnie jak mój mini mac, nie widzę żadnej różnicy(no może poza szybkością na korzyść Hackintosha) .
A Jak Audio... używasz VoodooHDA, DSDT inject, LegacyHDA?
FireWire nie ginie po sleepie? Działa OK...
Jakich kextów używasz... próbowałeś uruchomić HPET i AppleIntelCPUPM...
Do audio używam LegacyHDA.
Czy FireWire ginie po sleepie nie sprawdziłem, miałem okazjonalnie dysk znajomego pod FireWire ale tylko podłączałem i odłączałem bez usypiania(może następnym razem).
Kexty z tej stronki GA-EP45-UD3R Insanely .
HPET nie sprawdzałem ale popróbuje jutro to dam znać.
AppleIntelCPUPM co to jest??? bo nie wiem .
EDIT - już pobrałem sobie paczkę z podanego linku i chyba wszystko już wiem... szkoda że bez HPET i AppleIntelCPUPM... ale wcale nie wiadomo czy by się nie dało
W DSDT można upchać wiele ciekawych rzeczy, m.in. fix do time machine, dźwięk, odpalenie VGA... zastępujesz wiele drobnych kextów i fixów jednym...
W idealnej sytuacji w /E/E masz jedynie dsmos lub appledecrypt, ale na razie nie znalazłem i nie słyszałem o takiej płycie, ale rynek jest duży i może jest gdzieś jeszcze nie odkryta...
Kext odpowiedzialny za zarządzanie energią i obsługę speedstep, enchanced C1 itd... w procesorach intela. Dzięki niemu, jeśli procesor jest nie używany, to jego częstotliwość, napięcia itd są obniżane, aby zmniejszyć pobór prądu i wydzielanie ciepła. Funkcjonalność szczególnie pożądana przez właścicieli notebooków, ale i też właścicieli komputerów stacjonarnych... mniej ciepła to wolniejsze obroty wentylatorów, a to oznacza mniejszy hałas.
Dodam jeszcze że działa tak samo stabilnie jak mój mini mac, nie widzę żadnej różnicy(no może poza szybkością na korzyść Hackintosha) .
a o której konfiguracji hackintoscha piszesz ? Tej co masz w opisie ? Bo wydawało mi się że Mac mini daleko w tyle powinien być, przy mojej konfiguracji myślałem że mogę się równać z Mac Pro.
314TeR czy z tej paczki do płyty co podał fako mogę śmiało zamienić wszystkie kexty w E/E/ w wersji 10.5.6 ? fako czy z tej paczki wykorzystałeś tylko kexty dla audio czy całą reszte ?
Z tej paczki wykorzystałem wszystkie z folderu "BASICS kext".
Z "SHUTDOWN FIX kext" wybrałem "withOUT speedstep".
Z "Optional kext" wybrałem "network with bonjour", "sound/Legacy 4outs2ins analog regualr headphone", "IDE suport" nie wykorzystałem bo nie mam żadnych urządzeń IDE.
marcias napisał/a:
314TeR czy z tej paczki do płyty co podał fako mogę śmiało zamienić wszystkie kexty w E/E/ w wersji 10.5.6 ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.