Przychodzi Wam do głowy jakaś inna płyta główna którym można by jeszcze ewentualnie pobrać? Wole zapytać teraz niż jak kupie to się okaże że można było kupić inną.
Wiesz, że ta płyta ma ALC888...
OK, może ja nie rozumiem po co oszczędzać na płycie, po to aby natychmiast wydać oszczędności na zewnętrzną kartę muzyczną...
Właśnie dzwoniłem do sklepu z zapytaniem o GA-EP45-UD3R... i jest niedostępna... prosili pytać w następnym tygodniu. Poszperałem w internecie i nigdzie jej nie mogę znaleźć
314TeR ma rację, zdecydowanie szukaj z z kodekiem sound 889A i olej kartę na USB, gdzie i tak nie masz pewności czy w ogóle zadziała. Zyskujesz dźwięk, raid, firewire i esata Ja już nie raz pisałem, że ciężko tą płytę co ja mam zdobyć. Już jak ja kupowałem to ostatnia sztuka ściągana z Warszawy była ( miałem farta )
Walcz dalej i szukaj, nie poddawaj się
Ostatnio zmieniony przez marcias 2009-11-09, 18:12, w całości zmieniany 1 raz
Lechu, Czy to jedyny Gigabyte z ICH10R, ALC889 i Realtek'iem 8111... przejrzyj ofertę na ich stronie, mają tam mnóstwo modeli, może są nowsze modele o innych nazwach, ale z tymi podzespołami.
olej kartę na USB, gdzie i tak nie masz pewności czy w ogóle zadziała
Dzisiaj będąc w sklepie z zapytaniem o płytę główną, zauważyłem na półce Sweex'a SC016 w cenie 109 zł. Powiedziano mi że mogę sobie przetestować i oddać najwyżej do 7 dni. Kupiłem, podłączyłem z pomocą Music'a i mam ten mój wymarzony dźwięk 5.1 tylko na VLC ale jest
marcias napisał/a:
Walcz dalej i szukaj, nie poddawaj się
Będę !!!
314TeR napisał/a:
Lechu, Czy to jedyny Gigabyte z ICH10R, ALC889 i Realtek'iem 8111... przejrzyj ofertę na ich stronie, mają tam mnóstwo modeli, może są nowsze modele o innych nazwach, ale z tymi podzespołami.
Sound: Realtek ALC889A: FULLY working (analog & digital outputs) with DSDT fix + LegacyHDA.kext
to w końcu działają te wyjścia analogowe i mam dźwięk 5.1 w VLC czy nie działają?
Bo jeśli tak to pojawia się pytanie czy lepiej mieć dźwięk z karty zew i nie martwić się kextami i DSDT czy mieć dźwięk z płyty.
Przejrzałem... płyt jest sporo... gorzej z ich dostępnością
Jest GA-EP45-DS3P przy niej dysk na ATA bankowo odpada... (kontroler iTE)
A jak jakimś cudem uda mi sie znaleźć GA-EP45-UD3R to jest szansa że osx86 zobaczy DVD na ATA na jej kontrolerach (Gigabyte SATA2)
Na ALC889 (885) bez problemów masz 5.1 po analogu. Trzeba sobie jedynie stworzyć w systemie agregate device, pisałem niedawno i innym wątku na ten temat. Sam mam i korzystam od dłuższego czasu
_________________ 10.6.1 on: Gigabyte P35C S3 - Core 2 QUAD Q6600 - AHCI - HD2600PRO 512mb - GFX w/o qe/ci
10.5 BOX + 10.5.6 Combo on: Acer, GM965 (x3100), ICH8 10.6.1 on: Asus p6t deluxe X58, i7, GF260
Czy jest jakaś różnica na którą trzeba zwrócić uwagę przy zakupie GA-EP45-UD3R pomiędzy 1.0 a 1.1? Jakieś przeciwwskazania do zakupów przez ebay'a? Chyba ją ściągnę ze stanów... Trochę to potrwa ale przynajmniej będę miał płytę jak się patrzy
Lechu, Jak już tak chcesz kombinować z płytą z US, to nie wiem czy nie lepszym jest zakup Gigabyte GA-E7AUM-DS2H:
http://forum.osx86.org.pl...-ds2h-vt284.htm
Ta płyta jest najbardziej zbliżona komponentami do nowych macbooków, mac mini, etc... Ma chipset MCP79, audio ALC889, Lan Realtek'a... dwie pierwsze występują w Maczkach, a Realtek daje się spokojnie uruchomić.
Gigabyte GA-E7AUM-DS2H koszt jej wyniesie 500 zł, a maksymalna częstotliwość DDR2 to 800 Mhz
A mnie dalej jakoś ciągnie do tej GA-EP45-UD3LR koszt to 330 zł, serwis do niej na miejscu, kexty do niej podchodzą od GA-EP45-UD3R z tego co zrozumiałem, co prawda brak FireWire i eSata ale ja w życiu tego nie potrzebowałem --> USB 2.0 mi wystacza. I jeszcze nadzieja ze kupno DVD na Sata czyli 100 zł odsunę na później ze względu na kontroler JMicron. Plus kupno karty dźwiękowej zew i brak potrzeby pierdzielenia sie z dźwiękiem.
No i w gre wchodzi jeszcze GA-EP45-DS3R --> koszt 400 zł. Ale tutaj jest 889A, firewire, esata. Ale tutaj muszę bezwzględnie kupić DVD na SATA.
Lechu, Jeśli olewasz uruchamianie dźwięku na płycie głównej, to jest jeszcze sporo np bardzo dobrych asusów np z serii P5Q w tym jak pamiętam P5Q Deluxe do którego wyszedł EFI Bios:
http://forum.osx86.org.pl...eluxe-vt992.htm
Patrz, czytaj, szukaj, wybieraj... są jeszcze DFI, ale nie mam szerszej wiedzy o nich, nie mniej mają idealnie dopasowane komponenty - jak w mac'ach... ALC885, PATA JMicron, LAN Marvell...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.