Witam, zastanawiam się nad wyborem płyty głównej do mojego Hackintosha (LGA775). Przeglądając fora i Allegro wpadły mi w oko 3 dość budżetowe mobo, ale nic więcej nie oczekuję - ma działać
Co rozumiesz przez " ... i nowe MacOS'y działają na nich bezproblemowo ? " Z OSX na PC zawsze jest jakieś "ale", bo to system nie pod te maszyny. Nie ma instalacji ala Windows, a czasami po instalacji mogą dziać się różne kwiatki. Zapoznaj się z informacjami zawartymi w
Ja nie narzekam na swoją Gigabyte EP35 DS3L (kupiona specjalnie pod OSX) instaluje się retail na niej bez problemu, podmianka paru kextów i wszystko hula jak tralala. Co prawda ma 4 fazowe zasilanie ale podkręca się nawet dobrze poprzedni procesor jaki miałem e2160 udało się na niej podkręcić do 3.0 Ghz, a teraźniejszy jaki mam e6750 do 3.2Ghz więcej nie próbowałem gdyż wystarcza mi to aż nadto. Płytę udało mi się niedawno kupić za 200 zł także polecam ją jak najbardziej do zabawy z OSX.
polecam tego giga byte sam takiego posiadam chodzi bez problemo wszystko na tym i tez specjalnie kupowany po maca :)do tego gf i ten hda co jest na plycie w zupelnosci wystarczaa do grania:)
sata dysk i sata dvd-rw i mamy maca :) za niecale 1 tys zloty :)
pozdrawiam
_________________ Dell Inspiron 1720 - Snow 10.6.5 and Snow Server 10.6.5
To ja się dołączę do tematu, przymierzam się do kupna nowej płyty bo ASrock + 8500GT + MAC OS X nie bardzo się dogadują .
Więc zastanawiam się nad wyborem jednej z tych płyt, grunt to jak największa kompatybilność:
Po wielu perypetiach kupiłem w końcu Płytę główną Gigabyte GA-EP45-UD3R.
Świetna płyta do zabawy z OSx86, bez problemu zinstalowałem na niej OS X Retail 10.5.7 (Wszystko działa nawet FireWire).
Specyfikacja:
Chipset: Intel P45
Mostek południowy: Intel ICH-10R
Zintegrowana karta dźwiękowa: Realtek ALC889A
Kontrolery: FireWire, USB 2,0
Standard kontrolera: 1 x ATA/133, 8 x Serial ATA II
Zintegrowana karta sieciowa: Realtek 8111C
Szkoda, że nie podałeś jeszcze ilości naklejek, co jest na 7 stronie instrukcji obsługi i czy sprzedawca był wypoczęty czy zmęczony. Nie przesadzajcie z podawaniem specyfikacji. Raz nie podajecie nżadnych konkretów innym razem robicie sobie jaja i wklejacie ile się da. Trochę pomyślunku.
Nie zly dzien ale dziwnym jest podawanie ze zlacze masz 24 pinowe , wymiary plyty sa takie i takie i obslugiwane procesory. Jaby to mialo kolosalne znaczenie dla instalacji.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.