A czy pójdzie retail Liona na tej konfiguracji powyżej bez żadnych większych przeszkód? LAN, WiFi, Audio będzie działać?
No chyba że jest jakaś inna super uniwersalna mobo, na której idzie retail Liona, na procku i5 2500K?
Nie chciałbym kupić komponentów i potem żałować, że coś nie działa. A w sumie płyta jest najważniejsza, resztę sobie dobiorę, lub skorzystam z ww mojej konfiguracji.
Podeśle ktoś tutka, z którego mógłbym skorzystać, aby postawić Liona na świeżo złożonym kompie z czystym dyskiem na ww konfiguracji?
Pomógł: 227 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4241 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2011-12-13, 17:06
darknorthpl napisał/a:
a po OC bedzie tylko brał więcej prądu
Jak zrobisz OC inteligentnie z pełnym PM (podnosisz tylko stany turbo) to nie odczujesz zwiększenia poboru energii. Będzie to kwestia kilku watów.
Co do grafy - to już lepiej wziąć 6850, nie modować biosu i nie tracic gwarancji. Przy czym jest większa wydajność w grach. Jak komp ma być do neta to wystarczy HD3000.
Zestaw podany wyżej jest OK ! Odpalisz wszystko. Na tej mobo nie ma WiFi !
A czy ktoś z Was mógłby mnie naprowadzić w jaki sposób (i czy możliwe) zainstalować retaila Liona na czystym dysku? Przeglądałem dużo tutków, wątków itd, lecz wszystko co znalazłem, to albo instalacja 10.6, potem upgrade przez combo do 10.6.8, dopiero potem jakieś kombinacje do Liona. Sporo tutoriali też jest pisanych dość dawno, więc być może coś już się od tego czasu zmieniło.
Czy na tej kombinacji będę mógł zapomnieć całkowicie o dodatkowych patchach, kextach, dsdt i po prostu wsadzić płytkę i zainstalować system, czy to jeszcze nie te czasy?
(Prawdopodobnie moje pytanie już kwalifikuje się pod inny dział, ale nie chciałbym już zakładać osobnego wątku, jako że już praktycznie dochodzę do końca tematu, o który pytam)
DSDT musi być, żeby odpalić powermanagment waniliowy, do tego oczywiście na pewno będziesz potrzebował FakeMSC.kext, SMbios i najważniejsze bootloader, pozostale kexty zależeć będą od twojej konfiguiracji, może ich nie będzie.
Co do metody instalacji, to najlepiej jest postawić np. Snow Leoparda, nie musi być żaden retail (oczywiście było by najlepiej), tylko, żeby dało się przygotować nim nośnik USB z bootloaderem i podstawowymi kextami. Dalej to już tyko instalacja i dopieszczanie.
Pomógł: 227 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4241 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2011-12-14, 13:14
darknorthpl, zacznij czytać forum od nowa.
MSI Z68(M)A moze działać całkowicie bez DSDT. To samo Asusy i MSI na LGA1155. DSDT potrzebne jest już tylko do ew dodania HDEF, który można załatwić kextem (HDAEnabler). Asus potrzebuje tylko łatki do eSATA. End of story.
Nowe iMacki12,x mają takie same tablice DSDT jak Asusy, MSI, ASRocki na LGA1155 (Z68)
nie chcę dublować tematów wiec się tutaj dopisuję.
Po nowym roku planuję kupno kompa ,potrzebny mi będzie głównie do projektów i obliczeń CAD/MES. Programy Cadowskie to pewnie uruchamiałbym pod windowsem ,nie wiem czy działało by Pararells + snow lub lion(?) . Chciałbym złożyć maszynę o możliwie wysokiej wydajności za jak najmniejsze pieniądze -tak wiem takie rzeczy tylko w erze ale kasę wolę ładować w zabytka (auto) a nie w komputer .
kwota podobna do tytułowej lub możliwie mniejsza .
Wstępnie zdecydowałem się na następujące komponenty -wszystko proline.pl:
Dyski mam samsunga takie jak w stopce ,co najwyżej musiał bym doliczyć klawiaturę na usb i nagrywarkę sata np. ASUS DVD Recorder DRW-24B3ST/BLK/B/AS 85.-
Chciałbym zainstalować Liona lub w ostateczności Snow Leoparda. Sprzęt ma być tak dobrany aby instalka była możliwe bez problemowa (nie chce mi się tracić czasu na zabawę tak jak przy obecnym konfigu amd +nvidia) ,system również ma działać bezstresowo. Wszelkie sugestie mile widziane.
Tak sobie pomyślałem ,może by grafikę z 6670 wymienić na 6850? różnica w cenie nie aż tak znaczna a wydajność chyba znacząco większa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.