Ale teraz pytania :
Przy instalacji programów co jakiś czas wyskakuje mi taki komunikat (1.jpg) , Czy coś skopałem ??
(programy się instalują i pracują bez problemu)
Tak jak napisał janek202 pojawia się to dlatego, że nie wykonałeś punktu 19 i 21 z poradnika.
19. Napraw uprawnienia i przebuduj cache w /Extra/Extensions/ za pomocą Kext Wizard. (Powinien powstać nowy plik Extensions.mkext w katalogu /Extra)
21. Napraw uprawnienia i przebuduj cache w S/L/E za pomocą Kext Wizard.
Luk napisał/a:
Mam też drugi problem , sam system po załadowaniu pracuje bez zarzutu natomiast ładowanie się przy starcie trwa strasznie długo ,
odpalam go przez -v i pierwsza pauza około 30 sekund jest w tym miejscu (2.jpg) , nastepnie niebieski ekran i kolejne 30 sekund
dopiero potem wskakuje pulpit.
Wygląda na to, że coś jest nie tak z kartą sieciową.
Ponaprawiaj uprawnienia najpierw i zobacz jak będzie.
_________________ Mac OS X 10.7.4
i7 2600K + Asus P8Z68 Deluxe + XFX 6870 1GB + Geil DDR3 16GB 1600MHz + SSD OCZ Vertex 3 MaxIOPS 120GB + RAID 0 4 x Samsung HD502HJ 500GB + Corsair CMPSU-650HXEU
Oj tak przepraszam dało oczywiście błędy nie wyskakują
GPU mam wyłączone .
Tylko ten start .... minute się boot-uje :(
"bios by oswaldini" ? vdmesis updatowałęś swój bios ? Jakie jest ewentualne ryzyko ?
Na tą chwilę w pełnej desperacji jestem wstanie pokryć koszty "konsultacji" byle startował skubaniec trochę szybciej
I nie jest to raczej kwestia sieciówek pierwsza reltec-a nie instaluje się po driverach z multibeast , natomiast intelowska jest wykrywana od razu
próbowałem instalki z wyłączonymi kartami i jest to samo po zpathowaniu .
A używasz dsdt?
Spróbuj i tak i tak, i sprawdź, czy jest jakaś różnica.
Luk napisał/a:
"bios by oswaldini" ? vdmesis updatowałęś swój bios ? Jakie jest ewentualne ryzyko ?
Tak. Ja mam bios od oswaldiniego. Jest super, bo nie potrzebujesz paczować AICPUPM i masz w pełni działające PM.
W zasadzie waniliowy system. Z kextów używam tylko FakeSMC i Legacy AppleHDA od 314TeR.
A ryzyko? No niestety z tą płytą istnieje ryzyko, że ją uwalisz (mi się to zdażyło - miesiąc w serwisie ). Asus nie ma żadnych zabezpieczeń w stylu DualBios, czy inne podobne, tak jak Gigabyte, czy MSI, a to ASUS CrashFree BIOS 3 nie za bardzo się sprawdza i nie zabezpiecza Cię w 100%.
_________________ Mac OS X 10.7.4
i7 2600K + Asus P8Z68 Deluxe + XFX 6870 1GB + Geil DDR3 16GB 1600MHz + SSD OCZ Vertex 3 MaxIOPS 120GB + RAID 0 4 x Samsung HD502HJ 500GB + Corsair CMPSU-650HXEU
Hej! Jesli mozna to podesle sie pod temat... Poskladalem (wirtualnie) taki zestaw jak dobraliscie powyzej i wszystko pieknie ale niestety jak dla mnie za drogo. Wiem ze np. z zasilacza moge zejsc z ceny o polowe kupujac OCZ StealthXStream 2 600 W, SLI, PFC ( OCZ600SXS2-UE ); z karty moge zaoszczedzic niewiele bo 150zl wybierajac model XFX HD6870 1GB 256 PCI-E GDDR5 HD-687A-ZHFC; ram powiedzmy ze narazie wezme 2x4GB zamiast 4x4 to kolejne 220zl; procka nie przeskocze chociaz narazie bedzie pracowal na standardowym chlodzeniu; obudowa zamiast wymarzonej bedzie stara czyli gratis ; i jedyne moje pytanko dotyczy plyty glownej - w tej materii nie mam pojecia co wybrac; jesli macie sugestie co do w/w sprzetu ze np. nie warto na czyms tam oszczedzac to dajcie znac; jeszcze dysk - potrzebuje conajmniej 2szt. i teraz nie wiem czy nie lepiej w raid0 zamiast ssd? Calosc ma smigac glownie pod osx ale poki nie znajde programu podobnego do nero (znacie jakis?) to potrzebuje takze windowsa Sorki ze sie tak rozpisalem. Pozdro!
A moze w ogole lepiej wszystko na czesciach uzywanych postawic - q6600 + p5q pro + hd4870 + 4x2GB + zasilka i dysk nowe takie same jak powyzej? wychodzi polowa kwoty tylko pytanie czy to sie oplaca, czy bedzie rownie szybkie albo raczej o ile wolniejsze bedzie, bo jesli przyrost mocy jest rzedu 10-20% to wole uzywke. Jesli mozecie to pomzcie mi cos sensownego poskladac
Walka z Osx zakończona , po potraktowaniu płyty biosem od oswaldini-ego zainstalowałem Liona bez patchowania , wszystkie problemy z długim startem zniknęły, system startuje w 13 sekund W Geekbench mam 12900
Serdeczne dzięki za pomoc a w szczególności oswaldini-emu za modyfikacje bios-u
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.