Po analizie zamieszczonych na forum konfiguracji przystąpiłem do przygotowania własnego zestawu, który zagwarantowałby bezproblemową instalację Snow'a i Win 7. Chciałbym prosić Was o pomoc w weryfikacji skleconego zestawu.
Jeżeli chodzi o wykorzystanie sprzętu ma on głownie służyć do pracy (Photoshop, Illustrator, Flash Builder, Xcode), jednak z uwagi na "doczepkę" w postaci żony wypadałoby, aby odpalenie rzewnego romansidła, Lineage'a/Simsów nie stanowiło problemu . Sam też, w ramach sporadycznej rozrywki, chciałbym mieć możliwość zagrania w jakieś ciekawe tytuły.
Ja mam gigabyte'a HD6850, i mam problem z framebufferem, trzeba go przerobić, bo porty źle współpracują(po włączeniu graphicsenablera sygnał jest wysyłany na 2 port DVI). Tyle że ja mam platformę na AMD bo nie planowałem hackintosha Może na Intelu i MoBo MSI nie będzie problemu.
_________________ OSX 10.6.8|Phenom II x4 955 3.2 Ghz|Gigabyte GA-870A-UD3 USB3|4 GB 1333 Mhz|Gigabyte Radeon HD6850-podobno idealny do haMaca ale u mnie oczywiście nie działa xd|Dźwięk na USB-VoodooHDA mnie nie lubi :< |Windows 7 HP 64bit
Po małych zawirowaniach w końcu udało się mi złożyć finalny zestaw (z lekkimi modyfikacjami). Prosiłbym jeszcze o ostateczną weryfikację przed kliknięciem w guzior "zakup"
1. Intel Core i5 2500K LGA1155
2. MSI Z68A-G45 (G3) Intel Z68 LGA1155
3. Pamięć G.Skill F3-12800CL9D-8GBSR2
4. Karta graficzna MSI R6870 Hawk
5. Seagate Barracuda 7200.11 SATA 500 GB*
6. DVD-REC LITEON x24 SATA
7. Zasilacz Tacens Valeo III 600W
8. Obudowa Gladius 800 Pure Black (GD-800)
* - uwzględniony w ramach oszczędności (aktualnie posiadany, do wymiany przy najbliższym zastrzyku gotówki)
Do tego planuję chłodzenie SilentiumPC Fortis HE1225.
tak z czystej ciekawosci sie pytam ile dasz za wszystko (bez obudowy, dysku, zasilacza oraz napedu dvd)? bo moj sprzet ze tak ujme mnie nie zadowala a Twoja kombinacja wydaje sie ciekawa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.