Poza tym myślę, że autor nie testuje tego co dodaje na tych wszystkich płytach - bo niby jak . Ludzie mu wysyłają pacze i mówią "działa" a on je dodaje... i tyle.
No właśnie problem w tym, że ludzie mu nie wysyłają a nie nie zwracają uwagi że jest potrzebne coś lub nie, tylko sam w większości klonuje poprawki na pałę. Rozumiem idee tego programu, że to proste i wygodne, lecz nie zawsze to co proste jest prawidłowe... tu z przykrością muszę napisać, że niestety nie...
Pomógł: 234 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4446 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-04-28, 09:53
To jest tak, że masz jakąś zmienną, która może przyjmować 3 różne wartości, to w kodzie masz więc odpowiednie warunki (if) - oczywiście 3. Kompilator z kolei zakłada, że zmienna może przyjąć dowolną wartość, a nie tylko 3 konkretne i zgłasza przy kompilacji ostrzeżenie... Poprawianie takich rzeczy w moim odczuciu nie dodaje elegancji
Oczywiście log warto przejrzeć i zobaczyć czy, której ostrzeżenie dotyczy faktycznego problemu i wtedy łatać.
Pomógł: 234 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4446 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-04-28, 10:56
Problem w tym, że to nie jest "poprawienie", tylko sztuczne dodawanie rzeczy, które są zupełnie niepotrzebne.
Ja wolę mieć porządek w kodzie, a nie widzieć 0 w wyniku bezmyślnej analizy kompilatora.
Ale akurat nazwy zmiennych (pewnie chodzi o _T_0 itp.) bym poprawił
Program jest do niczego!
Użyłem go, dsdt się wygenerował, ale po restarcie okazało się, że BIOS do wymiany. Nie wchodzi do ustawień, i po kilku sekundach restart.
_________________ 1. Acer Aspire 5920G
2. Intel Core 2 Duo T7500 (2.2 GHz, 4 MB cache, 800 MHz FSB) obsługuje SSE2 i SSE3
3. Intel 82801HBM ICH8-DO
4. Jak w laptopach - brak
5. ATI Mobility Radeon HD 3470
6. Realtek ALC888/1200
7. Broadcom NetLink Gigabit Ethernet
8. Intel PRO/Wireless 3945ABG
9. Napędy podłączone przez IDE
10. Klawiatura i touchpad na PS/2 + mysz USB
Piszę poprawnie po polsku!
maliktomek Pomógł: 2 razy Dołączył: 28 Wrz 2010 Posty: 177
Wysłany: 2011-09-13, 15:35
program przy otwarciu pisze błąd połączeni z internetem... spotkał się ktoś z tym?? Widzę że zdania są podzielon, więc czy on działa dobrze czy lepiej samemu zrobic dsdt - tylko że wywalają mi się jakieś warningi + 1 error
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.