Witam. Chciałbym się poradzić czy w systemie działa Power Management. Ostatnio walczyłem trochę z dsdt i już nie mam pojęcia. Poprawiłem według poradnika podane sekcje oprócz ostatniej - odpowiadającej za LPC. Wiatraki wcale nie huczą, temperatura procesora w programie iStat wynosi średnio 41 stopni na rdzeniu, temperatura dysku 27 stopni. Dane są identyczne jak na Windowsie. W IORegistryExplorer nie mam wartości CPUPLimit ani AICPMVers. Jednak po wpisaniu w polu Search "LPC" wyszukuje mi taki wpis jak na screenie.
Shutdown i restart działają poprawnie. Nie wybudza się jedynie ze sleepu.
Kexty w folderze Extra/Kextstore to: AHCIPortinjector.kext, EliotForceLegacyRTC.kext, fakesmc.kext
Sprzęt:
Płyta Główna - EP31-DS3L
Intel P31 Express Chipset
Intel ICH7
Układ iTE IT8718
Karta dźwiękowa: Realtek ALC888
GForce 9600 GT
Pomógł: 226 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4240 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2012-01-27, 21:40
PM nie działa. Jak to często bywa w Gigabyte - w chameleon wizardzie włącz GenerateCStates i GeneratePStates - potem zobacz czy pojawią się sekcje w IORegu.
Nie pomogło. Dodam, że SMBios mam ustawiony jako Mac Pro 3.1. Po odznaczeniu CST Using SystemIO temperatura po starcie lekko wzrosła. Może jednak powinienem edytować tą sekcję LPC w dsdt.aml, ale nie mam pojęcia jak.. Przy kompilacji wywala mi błędy.. Dzięki za cierpliwość i czekam na dalsze wskazówki.
Bez poprawionego porządnie DSDT nie masz co marzyć o PM, nawet nie wiem co byś zaklikał w CW... popraw DSDT, kluczowe to sekcje HPET, RTC, TMR i dopiero dalej jest sens walczyć... DSDT to warunek konieczny, acz nie zawsze wystarczający.
właśnie z wyjątkiem LPC. Nie wiem czy zrobiłem to dobrze, ale przy kompilacji nie ma żadnych błędów i wygląda to tak samo jak w poradniku. Jedynie za cholerę nie mogę poradzić sobie z tym ostatnim fragmentem odpowiedzialnym za zarządzanie energią.. Może mógłbym prosić was specjalistów o naniesienie odpowiednich modyfikacji ? Byłbym bardzo wdzięczny!
Odpaliłem pierwszy raz dziś Snowa. Zaglądam w IOReg - CPUPLimit i AICPMVers są Nie mam pojęcia jak to się stało. Jeszcze wczoraj nie było ani jednego ani drugiego.. Sprawdziłem dsdt od oswaldiniego - działa tak samo! W CW mam zaznaczone tylko Generate PStates i CStates. Dołączam screeny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.