Wysłany: 2009-11-21, 17:05 GetHostUUIDString:unable to determine UUID for host.Error:35
Szukałem i znalazłem stronkę:
Kod:
http://forum.netkas.org/index.php/topic,83.0.html
jest tam otóż napisane żeby wejść w: /Library/Preferences/SystemConfiguration i edytować plik: NetworkInterfaces.plist, krórego niestyty nie mam.
Nie było go więc zrobiłem takowy ale nic to nie wskurało
Cały czas wyskakuje w konsoli błąd: GetHostUUIDString:unable to determine UUID for host.Error:35
Jest to podobno spowodowane przez Time Machine, zaznaczałem kext-y podczas instalowania ale kicha
Najszybciej i najbardziej elegancko jest dodać fix do DSDT, tu masz w pierwszym poście przykładowy TM Fix:
http://forum.osx86.org.pl...eluxe-vt857.htm
Ciebie interesuje PKT 2 i 3.
Pobrałem, wsadziłem do głównego folderu (tam gdzie są Extra, System)
Usunąłem disablery które wyskakiwaly podczas naprawy Permissions.
Ale podczas odwiedzania Console i tak ten sam błąd co w tytule tematu.
A na deser Kernel Panic.
Nie wiem co go boli
UUID nie był poprawiany... żeby to poprawić muszę mieć dump z IORegistryExplorer aby znaleźć złącze PCI przypisane do LAN'u i dodać w właściwe miejsce fix do ethernetu.
A co Ci powoduje KP - na ekranie z reguły pisze co go powoduje... nie mniej jeśli używasz czegoś takiego co się nazywa sleepenabler, to może on być przyczyną. Wklej fotkę z KP to zobaczymy w czym problem.
Tak, coś pisało jakieś kody ale zrobiłem reinstalke ostatecznie, jeszcze po drodze poginęło: NTLDR, nie botowało wogóle ale się uporałem. Formata XP to już mi się nie chciało za bardzo robić.
A IORegistryExplorer pobrałem i zaraz podam mam nadzieję to co trzeba.
Wrzuciłem na szybko poprawki, mam nadzieję że zadziałają... To czemu trzeba się przyjrzeć do sekcjom _PRW przy LAN'ach, bo są teraz dwie, jedna oryginalna w sekcji złącza PCI a druga nowa z nowo utworzonym urządzeniem LAN... niestety nie wiem czy to prawidłowo jest...
balawejder01, podrzuć jeszcze wynik "lspci" z id urządzeń, bo chyba źle zintegrowałem Ci ten fix... w IOreg'u widać 2 uchwyty dla sprzętu, ale nie wiem który to jest Lan a który WiFi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.