Witam,
Przetestowałem DSDT @oswaldini, OS uruchamia się bez żadnego KP. W IOReg jest lepiej... ale niestety nie śmiga sleep.
SS też nie działa - Voodoo Power pokazuje że cały czas jest najniższy stan co widać na printscreenie.
EDIT: Brakuje niestety CSTInfo Zauważyłem że na poprzednich printscreen-ach że IOReg jest CSTInfo jak używałem _PR od @Dr.Hurt. Jak będę w domu to zaaplikuję to _PR do swojego DSDT... zobaczymy
Pozdrawiam,
oswaldini: każdy kolejny post który będzie wymagał mojej edycji poleci bez upominania do kosza.
_________________ Gigabyte 945GCM-S2L/ICH7 OOB | ALC662 DSDT&Gigabyte_662.kext | GMA950 DSDT | RTL 8111C OOB | TP-Link TL-WN551 Atheros Fix.kext | Bluetooth Natec Wasp OOB | Gigabyte GeForce 8600GT 256MB EFI-String & Intel DualCore E2180@2,5Ghz | Kingston 2GB RAM 800Mhz
Samsu ng SP1654N 160GB ATA @ Windows 7 Pro & Caviar WD1600AAJB 160GB ATA Snow Leopard 10.6.2 Retail 64bit & iPhone 3G 8GB 3.1.2 JB
Pomógł: 226 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4240 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2010-03-31, 14:13
Brak CSTInfo oznacza brak załadowania LPC. Może to iść nie włączeniem Intel C-State Tech w biosie. O ile dobrze pamiętam to jakiejś opcji wlasnie nie mialeś. No ne ważne - jeśli jej nie ma trzeba bedzie sekcje dopisać samemu.
EDIT: podaj mi wartość Vcore z CPUZ pod windowsem dla max i min obciązenia CPU - chodzi o to żebym nie dał za wysokiego i za niskiego napięcia. Potem zrobie odpowiednią sekcje CPU w DSDT
EDIT2. PM sprawdzaj MSRTools (tylko pod 32 bity)
Brak CSTInfo oznacza brak załadowania LPC. Może to iść nie włączeniem Intel C-State Tech w biosie. O ile dobrze pamiętam to jakiejś opcji wlasnie nie mialeś. No ne ważne - jeśli jej nie ma trzeba bedzie sekcje dopisać samemu.
Znalazłem w BIOSie tą opcję - jest Enabled
oswaldini napisał/a:
EDIT: podaj mi wartość Vcore z CPUZ pod windowsem dla max i min obciązenia CPU - chodzi o to żebym nie dał za wysokiego i za niskiego napięcia. Potem zrobie odpowiednią sekcje CPU w DSDT
Max - 1.35V, Min 1.2V
Pozdrawiam,
_________________ Gigabyte 945GCM-S2L/ICH7 OOB | ALC662 DSDT&Gigabyte_662.kext | GMA950 DSDT | RTL 8111C OOB | TP-Link TL-WN551 Atheros Fix.kext | Bluetooth Natec Wasp OOB | Gigabyte GeForce 8600GT 256MB EFI-String & Intel DualCore E2180@2,5Ghz | Kingston 2GB RAM 800Mhz
Samsu ng SP1654N 160GB ATA @ Windows 7 Pro & Caviar WD1600AAJB 160GB ATA Snow Leopard 10.6.2 Retail 64bit & iPhone 3G 8GB 3.1.2 JB
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.