Pomógł: 226 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4240 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2011-12-09, 22:45 Modyfikacja DSDT dla identyfikacji baterii w laptopach
Cześć, szukam sprawdzonych modów do DSDT lub kextów, które sprawnie działają w Lionie. Na chwilę obecną wszystko co sprawdzę daje mi "X" we wskazaniach baterii Najlepszy byłby mod do DSDT bez modyfikacji systemowych kextów.
Pomógł: 226 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4240 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2011-12-10, 15:13
Znalazłem rozwiązanie przez patchowanie DSDT. Wyedytowałem posty i zamieszczam rozwiązanie. Opis bajecznie prosty, wystarczy dokładnie przeczytać. Temat zawiera też dwa kexty i źródełka dla chętnych.
Metoda eliminuje konieczność podmiany kextów w 10.6.8/10.7.x na te z 10.6.7
Znalazłem rozwiązanie przez patchowanie DSDT. Wyedytowałem posty i zamieszczam rozwiązanie. Opis bajecznie prosty, wystarczy dokładnie przeczytać. Temat zawiera też dwa kexty i źródełka dla chętnych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.