Wysłany: 2012-01-18, 21:14 Pomoc przy DSDT do ASUSa X73SV
Witam wszystkich!
Niedawno wystartowałem z instalacją Mac OSa na moim ASUSie X73SV-TY424V. Jendakże, w związku z ciągłymi problemami, które występują u mnie po aktualizacji do 10.6.8 z retaila, postanowiłem stworzyć i użyć odpowiedniego dla mojej konfiguracji DSDT i wtedy ponowić próbę instalacji SL. Chciałbym, aby jakaś dobra dusza pomogła mi w tym zadaniu - sprawdziła go po mnie i powiedziała co mam ewentualnie na(/po)prawić, żeby wszystko ładnie działało.
Co zrobiłem:
Korzystając z dostępnych tu poradników w DSDT dodałem Method DTGP; fixy HPET i RTC wraz z porawkami do USB , bo te działają u mnie ok); uruchomienie LPC; następnie zmodyfikowałem odpowiednio sekcję HDEF; i kończąc dodałem LID Sleep. Skorzystałem także z fixa Numeranta dotyczącego GT 540M (opisany na forum tu -> LINK) i mam nadzieję wyłączyłem kartę graficzną. Całość skończyłem usuwając niektóre błędy w DSDT korzystając z poradnika man_of_the_oak (opisany na forum tu -> LINK).
Co zostało:
Poległem przy dodawaniu karty LAN i WLAN do DSDT, a w związku z tym brakuje mi też TM fixa. Pozostało mi także 12 ostrzeżeń przy kompilacji, które nie wiem jak naprawić.
To chyba wszystko. Mam nadzieję, że niczego nie ominąłem. :P Oczywiście w razie jakichkolwiek pytań postaram się udzielić jak naj bardziej precyzyjnej odpowiedzi. Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.
P.S. W załączonym pliku znajdują się oryginalne i zmodyfikowane DSDT oraz lista 12 ostrzeżeń.
_________________ Mac OS X Snow Leopard 10.6.8 (Retail) - ASUS X73SV-TY424V || i7-2670QM | HM65 | 2x4GB 1333MHz | Intel HD Graphics 3000 + GeForce GT 540M | ALC269 | AR8151 | AR9002WB-1NG | iPhone 4 iOS 5.0.1 Piszę poprawnie po polsku!
Na początku ostrzegam, że stabilnego SL 10.6.8 jeszcze nie mam. :( Wypróbowałem już pare rozwiązań, ale na razie jest klapa (a siedzę już prawie drugi tydzień! xD). Aktualnie mam stabilne 10.6.6 (z combo update) i zaraz będę probował zrobić 10.6.7 (z dedykowanego update dla early MacBooka Pro - jako, że wspiera on już Sandy Bridge).
System stawiam oryginalnym retailem SL, a bootuje go iBootem, z tym że z uwagi na wmontowany procesor drugiej generacji i Core musi to być wersja Legacy.
_________________ Mac OS X Snow Leopard 10.6.8 (Retail) - ASUS X73SV-TY424V || i7-2670QM | HM65 | 2x4GB 1333MHz | Intel HD Graphics 3000 + GeForce GT 540M | ALC269 | AR8151 | AR9002WB-1NG | iPhone 4 iOS 5.0.1 Piszę poprawnie po polsku!
Dzięki za wyjaśnienie zaraz będe próbować Generalnie chodzi mi o uruchomienie OS x (dowolnego ,prawdziwego) a iAktos to jak dla mnie OS X tylko graficznie.
Pomógł: 28 razy Wiek: 20 Dołączył: 05 Maj 2010 Posty: 621 Skąd: Kielce/Kraków
Wysłany: 2012-01-22, 11:17
Nie podpinamy się pod cudze tematy! W ten sposób robi się ogromny bałagan na forum, co skutkuje problemami z odnalezieniem przez nowych użytkowników informacji...
U mnie problem polega na tym, że po update do 10.6.7-8 z czystego SL retaila nie działa mi wyświetlacz (10.6.6 działa normalnie). Wiem, że system się uruchamia, bo działa shortcut restarta (command+control+eject - u mnie F12). Nie mam jednak obrazu. Jak na razie nie znalazłem skutecznego rozwiązania dla tego problemu, więc pomyślałem, że może to być związane z brakiem odpowiedniego DSDT i nieszczęsnym Optimusem. Jak Ty zainstlowałeś swojego SL, działał Ci normalnie 10.6.8?
[ Dodano: 2012-01-22, 17:46 ]
Chyba jestem ślepy... <_< Czego dotyczy twoje uaktualnienie, bo nic nowego nie widzę?
Mówimy o twoim threadzie "... dopieszczenie Liona", tak?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.