Wysłany: 2011-11-17, 12:56 Problem z DSDT do GA-EX58-UD4P + ASUS GT440 1GB
Witam,
To mój pierwszy post na forum, więc proszę o wyrozumiałość.
Mam ww sprzęt i próbuje uruchomić na nim OSX 10.6.8 retail. Instalacja (iBoot+MultiBeast)przebiega bez problemu, natomiast pojawia się on gdy próbuje dodać DSDT do chameleona. Postępowałem zgodnie z poradnikiem-zrobiłem wszystko tak jak w pktach 1, 2, 3 i 6. Sekcji USB chyba nie muszę poprawiać ponieważ mam ICH10 (tak to zrozumiałem), natomiast problem jest z grafiką:
Wygenerowałem plik *.ROM na wiele różnych sposobów, jednak NVCAP maker nie łyka żadnego z nich
W załączniku jeden z .ROM'ów (wszystkie mają taki sam rozmiar, więc wnioskuję, że są takie same), DSDT oryginalne i DSDT po fixach 1, 2, 3 i 6
Po dodaniu zmodyfikowanego DSDT system nie wstaje.
Czy warto w ogóle bawić się w DSDT, czy lepiej łatac kextami?
Pomógł: 226 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4240 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2011-11-17, 13:47
Nie wiemy co jest przyczyną nie odpalania komputera bo nie mamy screena z wyniku odpalenia w verbose (-v). W załączniku DSDT, które przeleciałem progsem do patchowania. Audio będzie działało na ALC8xxHDA.kext od Tonego.
PS: nie przerabiałeś sam DSDT bo widzę, ze przerobione DSDT pochodzi ze strony Tonego ! To może być przyczyną nie odpalania, wystarczy, że BIOS masz w innej wersji itp.
PSS: sorka, że DSDT z patchera ale szczerze nie za bardzo mam ochotę na przeróbki dzisiaj. Przeglądnąłem to DSDT i jest OK.
O masz! ale wtopa... poprawiałem w DSDTSE w okienku "compare" i w momencie kompilacji program kompilował nie z tego okna co trzeba. Owszem, próbowałem z plikiem od Tony'ego, mam ten sam bios co jego wersja, ale od początku to nie działało, więc wziąłem się za kompilację od nowa, a tu taki chochlik...
Przy najbliższej okazji spróbuje Twojego pliku, ew. spróbuje sam coś popoprawiać sam bacznie obserwując czy na pewno skompilowało się to co powinno.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.