Forum OSx86 - instalacja Mac OS X na PC Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Problem z DSDT do GA-EX58-UD4P + ASUS GT440 1GB
yahooyahoo

Wysłany: 2011-11-17, 12:56   Problem z DSDT do GA-EX58-UD4P + ASUS GT440 1GB

Witam,
To mój pierwszy post na forum, więc proszę o wyrozumiałość.
Mam ww sprzęt i próbuje uruchomić na nim OSX 10.6.8 retail. Instalacja (iBoot+MultiBeast)przebiega bez problemu, natomiast pojawia się on gdy próbuje dodać DSDT do chameleona. Postępowałem zgodnie z poradnikiem-zrobiłem wszystko tak jak w pktach 1, 2, 3 i 6. Sekcji USB chyba nie muszę poprawiać ponieważ mam ICH10 (tak to zrozumiałem), natomiast problem jest z grafiką:
Wygenerowałem plik *.ROM na wiele różnych sposobów, jednak NVCAP maker nie łyka żadnego z nich

W załączniku jeden z .ROM'ów (wszystkie mają taki sam rozmiar, więc wnioskuję, że są takie same), DSDT oryginalne i DSDT po fixach 1, 2, 3 i 6

Po dodaniu zmodyfikowanego DSDT system nie wstaje.

Czy warto w ogóle bawić się w DSDT, czy lepiej łatac kextami?

Z góry dziękuję za pomoc

oswaldini 
Gigabyte stinks !

Wysłany: 2011-11-17, 13:47   

Nie wiemy co jest przyczyną nie odpalania komputera bo nie mamy screena z wyniku odpalenia w verbose (-v). W załączniku DSDT, które przeleciałem progsem do patchowania. Audio będzie działało na ALC8xxHDA.kext od Tonego.

PS: nie przerabiałeś sam DSDT bo widzę, ze przerobione DSDT pochodzi ze strony Tonego ! To może być przyczyną nie odpalania, wystarczy, że BIOS masz w innej wersji itp.

PSS: sorka, że DSDT z patchera ale szczerze nie za bardzo mam ochotę na przeróbki dzisiaj. Przeglądnąłem to DSDT i jest OK.

DLA OSÓB, KTÓRE NIE POTRAFIĄ CZYTAĆ POWIĘKSZAM TREŚĆ - NIE POMAGAM NA PW, NIE LICZCIE NA ODPOWIEDŹ, NIE MAZAĆ MI SIĘ DO RĘKAWA, ŻE NIE ODPISUJE - MACIE PROBLEM, PISAĆ NA FORUM

yahooyahoo

Wysłany: 2011-11-18, 13:21   

O masz! ale wtopa... poprawiałem w DSDTSE w okienku "compare" i w momencie kompilacji program kompilował nie z tego okna co trzeba. Owszem, próbowałem z plikiem od Tony'ego, mam ten sam bios co jego wersja, ale od początku to nie działało, więc wziąłem się za kompilację od nowa, a tu taki chochlik...
Przy najbliższej okazji spróbuje Twojego pliku, ew. spróbuje sam coś popoprawiać sam bacznie obserwując czy na pewno skompilowało się to co powinno. :oops:

PS. gdzie mogę znaleźć loga z ładowania systemu?

Odpowiedz do tematu