Wysłany: 2009-09-25, 18:11 Snow bez DSDT? Czy to możliwe?
Od jakiegoś czasu zastanawiam się, czy jest możliwa instalacja SL na komputerze, na którym z niezrozumiałych dla mnie przyczyn nie można wygenerować pliku dsdt. Tak właśnie jest w przypadku mojego laptopa. Próba generowania w/w pliku powoduje jedynie komunikat o tym, że operacja ta nie udała się.
_________________ Acer Aspire 5720z
iPC 10.5.6 update to 10.5.8 Vanila 9.8.0
Asus P5QLD PRO | C2D e8500 | 4GB RAM | Nvidia 9600gt |
ideneb10.5.8 LiteEd. + Retail 10.6.0 + jakiś windows
Myślę, że tak.
Ja nie mam dsdt i SL sie zainstalował od pierwszego razu. Nie mam co prawda net-u ale to raczej wina starego sprzętu = braku sterowników, niż braku "zaczarowanego" pliku
_________________ Toshiba U400 (MacPro4,1) PDC T2390 1,8 GHz, ICH8-M AHCI, 2GB RAM, 300GB, GMA X3100, Leo 10.5.8 (9L30) Darwin 9.8.0
@music
Również posiadam takiego laptopa i Leo na dysku GPT i nadal nie udaje mi się wygenerować DSDT. W sumie wszystko mi chodzi prócz sleep więc aż tak bardzo go nie potrzebuję.
Pomógł: 234 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4446 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-09-30, 16:56
Ampersky napisał/a:
Uruchomienie DSDT Patcher GUI powoduje wyświetlenie komunikatu o niemożności budowy.
A próbowałeś "starego" DSDT Patcher'a - bez GUI? Może będzie skuteczniejszy, albo może chociaż uda się wyciągnąć DSDT z biosu. Wtedy będziesz ewentualnie mógł coś ręcznie podziałać.
Od jakiegoś czasu zastanawiam się, czy jest możliwa instalacja SL na komputerze, na którym z niezrozumiałych dla mnie przyczyn nie można wygenerować pliku dsdt.
Tak - DSDT ma się zawsze... może być poprawne lub nie... niestety jest najczęściej niepoprawne przez co zmusza do rekompilacji i modyfikacji jego pod OS X.
A czemu się nie kompiluje... to proste... przeczytajcie, podajcie komunikaty z logów...
Każdy patcher przy kompilacji wyrzuca informację czy się udało czy nie i dlaczego...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.