Pomógł: 226 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4240 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2011-04-14, 11:49
W załączniku poprawione DSDT. Pamiętaj, że używasz Quada i płyty serii P5Q maja bug (znika najważniejsza opcja w biosie do obsługi PM) dlatego musisz w com.apple.Boot.plist użyć GenerateCStates=Yes.
wszystko zrobilem wedlug Twojego poradnika procz podmiany tego DSDT i wykrywa mi tylko 1 karte sieciowa(88E8056) natomiast 88E8001 juz nie widzi. Cała reszta raczej chula ale jeszcze dzwiek jest skopany (slychac ciagle buczenie). Jakby co to posiadam retaila 10.6.0
P.S. Zamieszczam moj plik DSDT moze to wlasnie przez niego sa te bledy
@Edit: Ok problem z karta sieciowa juz naprawilem sam. Ale dzwiek dalej jest skopany :P. Any ideas?
@Edit2: Przypominalem sobie wlasnie ze wgrywalem dodatkowo VoodooHDA. Czy to moze miec jakis wplyw? na sytuacje z dzwiekiem tzn. gryzie sie z kextem do dzwieku ktory jest zalecany u Ciebie w poradniku?
maliktomek Pomógł: 2 razy Dołączył: 28 Wrz 2010 Posty: 177
Wysłany: 2011-08-11, 17:01
Mam płytę P5Q PRO, czy muszę zmienić bios, na ten zmodyfikowany?? Czym on się różni??
A ja mam podstawowy problem. Próby rozpakowania obrazów BootCD, podanych w dziale Download w pierwszym poście, kończą się komunikatem, że jest błąd w spakowanym archiwum i dotyczy to tylko plików z mediafire.
To może ktoś inny poratuje rozpakowanym, albo przepakowanym obrazem lub linkiem? Potrzebne:
- Paczka FILES v3
- BootCD (brak kextra/stringa do grafiki - dla trybu VESA, do instalacji wystarczy)
- BootCD z obsługą Radeona 4850
- RIP3s
Witam
Zainstalowałem Snow Leoparda wg tego poradnika i mam problem. Nie mogę zainstalować Chameleona ponieważ nie da się pobrać "Paczka FILES v3". Prawdopodobnie została usunięta.
Czy można liczyć na jakiegoś re-up'a?
Pomógł: 226 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4240 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2012-01-10, 12:13
Nie posiadam już tych paczek na dysku. Paczki zostały usunięte automatycznie ze stronki.
Temat jest stary, dawno nie aktualizowany - ni emam już tego sprzętu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.