Probowalem wetknac mikrofon i glosniki do niebieskiego gniazdka (line in). W obu przypadkach nic sie nie zmienia w System Pref. Wyglada jakby ten port nie dzialal.
Dzięki za info... widać więc że albo Line-in albo tylni mikrofon... Nic pokombinuje jeszcze może wpadnę na jakiś sposób aby uruchomić Line-in + 2xMic...
Udało mi się wreszcie dzięki temu poradnikowi zainstalować na jednym dysku Mac OS (Retail), Windowsa i Linuxa. Nie obeszło się bez kłopotów - ale od czego jest forum . Chciałbym wszystkim podziękować a w szczególności koledze 314TeR za kawał dobrej roboty. Dziękuję.
A teraz kilka pytań:
1. Jak zmusić Mac OS aby przy wyłączaniu systemu wyłączał cały komputer? (system się wyłącza ale dyski wentylatory nadal działają) muszę komputer wyłączać ręcznie. Może coś przeoczyłem podczas instalacji?
2. Może mi się wydaje (ale chyba nie) że w "moim" Mac OS kursor myszy działa jakoś "inaczej" niż w Linuxie i Windowsie. Mam tu na myśli precyzje jego ruchu. Trudno mi to opisać ale mam wrażenie że przy wolnych ruchach myszy kursor jest jakiś mało "precyzyjny" działa mniej "płynnie". W pozostałych systemach używam tej samej myszy (mysz Microsfot radiowa) i wszystko jest OK. Po podłączeniu myszy na USB sytuacja wygląda identycznie. Spotkaliście się z czymś takim?
1. Jak zmusić Mac OS aby przy wyłączaniu systemu wyłączał cały komputer? (system się wyłącza ale dyski wentylatory nadal działają) muszę komputer wyłączać ręcznie. Może coś przeoczyłem podczas instalacji?
Widać wymagana jest u Ciebie drobna modyfikacja DSDT, aby działał shutdown i sleep.
Jaki masz procesor? To Ci powiem z jakiego systemu i z jakiego BIOS'u będziesz musiał zrobić dump DSDT.
dzygit napisał/a:
2. Może mi się wydaje (ale chyba nie) że w "moim" Mac OS kursor myszy działa jakoś "inaczej" niż w Linuxie i Windowsie. Mam tu na myśli precyzje jego ruchu. Trudno mi to opisać ale mam wrażenie że przy wolnych ruchach myszy kursor jest jakiś mało "precyzyjny" działa mniej "płynnie". W pozostałych systemach używam tej samej myszy (mysz Microsfot radiowa) i wszystko jest OK. Po podłączeniu myszy na USB sytuacja wygląda identycznie. Spotkaliście się z czymś takim?
Albo mylisz pojęcie "precyzyjny" - kursor w Mac OS X właśnie jest precyzyjny, wolno przesuwasz mysz, to wolno się przesuwa. szybko, to szybo... albo masz kartę NVidii 8800/9800 która ma problem z działaniem kursora.
Procesor Core 2 Duo E6750, karta grafiki Asus GT 9400 Silent, płyta główna wiadomo Asus P5W DH Deluxe Bios 3001. "Problem" z kursorem myszy jest dokładnie taki jak napisałeś.
dzygit, To mnie zaskoczyłeś... ja też mam E6750 oraz 2x2GB i sleep działa, jak i shutdown... dziwne... zrób mi dump DSDT z twojej płyty spod Linux'a/Windows...
Skopiowałem plik DSDT.aml do lokalizacji /Extra. Po ponownym uruchomieniu komputera sytuacja jest bez zmian. Przy wyłączaniu komputera dysk się wyłącza ale wentylatory działają, diody się świecą, trzeba wyłączyć z palca:(
Przyglądałem się na komunikaty wyświetlane podczas startu systemu i wypatrzyłem coś takiego
"CST evolution failed" może ta informacja pomoże....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.