Przyczyną błędu jest to, że UniBootX działa tylko z systemem Retail. A ty instalujesz coś innego (bo retail jest tylko w wersjach 10.6 i 10.6.3). Co dokładnie próbujesz instalować - nie wiemy.
Przyczyną błędu jest to, że UniBootX działa tylko z systemem Retail. A ty instalujesz coś innego (bo retail jest tylko w wersjach 10.6 i 10.6.3). Co dokładnie próbujesz instalować - nie wiemy.
Trochę to trwało, ale zdobyłem RETAILA 10.6. Problem z zabootowaniem iBoota zażegnałem poprzez wypalenie nowej płyty, teraz jest inny problem, system nie bootuje się poprawnie: ani z USB, ani DVD DL Screeny w załącznikach (sry za jakość, nie miałem lepszego sprzętu pod ręką). Oczywiście próbowałem go startować z flagami wszelkiej maści, oczywiście bez rezultatu.
Czy mógłby ktoś mnie nakierować? tzn czego użyć, jakiego bootloadera/kext'ow co i jak, w jakiej kolejności? Za wszelkie sugestie wielkie dzięki, jak uda mi się rozbujać tą maszynę to oczywiście powstanie odpowiedni poradnik.
_________________ Asus P7P55D Deluxe | Core i7 860 lynnfield | Intel P55 | 2 x 4GB DDR3 1600 MHz/CL9-9-9-24 | Intel Matrix Storage (RAID 0) + JMicron JMB363 | Asus GTX 560 Ti DirectCU (green) | SB Audigy 2 ZS + VIA VT2020 | 2 x Realtek 8112L / 8110SC | 2 x 750GB SATA II WD Green Line @ Intel RAID 0 + 1 x 320 GB SATA II Segate Baracuda 11 | USB Keyboard + Mouse Logitech
Pomógł: 234 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4446 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-03-27, 20:06
Proszę założyć własny wątek w stosownym dziale. Tutaj dyskutujemy tylko na tematy związane bezpośrednio z poradnikiem / UniBootX'em.
W tym wypadku problem dotyczy przede wszystkim karty graficznej, która niestety nie jest wspierana przez przez opisane tu rozwiązania (nie miałem z tym modelem do czynienia). Dodatkowo, wygląda na to, że za tym idzie inna wersja OSX.
Z tego, co masz w tym temacie możesz zaczerpnąć podstawowe potrzebne kexty i automat do patchowana DSDT.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.