Pomógł: 28 razy Wiek: 20 Dołączył: 05 Maj 2010 Posty: 621 Skąd: Kielce/Kraków
Wysłany: 2011-12-14, 15:57
_kgb napisał/a:
sprowadza się to do zamiany cyferek: 0x29 -> 0x3A w każdej sekcji USB.
Lol... To byłoby naprawdę zabawne, gdyż testowałem parę "udawań" chipsetów i na żadnym sleep nie funkcjonował - w poradniku zostawiłem ICH9(R), gdyż wydał mi się najbardziej naturalnym wyborem względem ICH9M. Po sesji w lutym postaram się pożyczyć wspomnianego laptopa i przetestować ponownie o.O
W ideapadach Y5xx oraz G5xx jest dokładnie jedna niezablokowana w biosie karta, która działa pod OS X. Broadcom BCM4313 (lub coś koło tego, nie pamiętam) - w każdym razie musi być od Lenovo, jeśli chcesz uruchomić komputer
w drugie złącze miniPCIE i karta przechodzi kontrolę biosu bez problemów, był taki temat nawet tutaj na forum właśnie w tym konkretnym modelu. Ewentualnie można jeszcze usunąć whitelist z biosu, niestety to już trochę ryzykowne. Karty na bcm94311mcg kosztują śmieszne, ale jak już trzeba konkretną od lenovo to już ceny takie sobie
Po ponownej dekompilacji w ogóle nie ma tego w dsdt, nie wiem czy tak ma byćl.
Trzecie sprawa nie mam audio, wiem że ktoś też miał ten problem. Wszystko mam podmienione na HDEF, nie wyrzuca błędu przy kompilacji. Ale w Ten Mac pokazuje tylko Intel HD Audio ID 12. Kext AppleHda wrzucony do S L E, cache i uprawnienia naprawione na całym dysku. Zdaje się też, że nie działa karta LAN i kamera, ale to mniej naglący problem niż LAN
Pomógł: 28 razy Wiek: 20 Dołączył: 05 Maj 2010 Posty: 621 Skąd: Kielce/Kraków
Wysłany: 2012-01-01, 22:08
Wybacz, że odpisuję dopiero teraz, lecz mam tyle spraw na głowie, iż trudno znaleźć mi chwilkę...
1. Jeśli danego fragmentu brak - ignoruj instrukcje dot. owego To między innymi z tego powodu kategorycznie zabraniamy korzystania z cudzego DSDT - jak widać, w obrębie tego samego modelu mogą pojawić się inne fragmenty.
2. Zastosowanie /* (...) */ oznacza po prostu komentarz, zamiast usuwać całość - komentuję ją, aby mieć do owej dostęp w przypadku ewentualnych problemów.
3. Możliwe, iż nie posiadasz tego samego kodeka lub wygląda on nieco inaczej...
W całym Twym opisie brakuje mi umieszczenia ALC888-LenovoY530v.6 w stosownym miejscu.
4. Co do LANu - nie jestem w stanie wiele poradzić, w czasie mych testów nie stwierdziłem najmniejszych problemów przy użyciu BCM5722D, zaś w przypadku kamery raczej nie widzę rozwiązania. Możesz spróbować zmienić identyfikację na oryginalny iSight, oswaldini zamieścił stosowny poradnik. Planuję dodać tę część do mego tworu, gdy tylko znajdę na to czas...
ALC888-LenovoY530v.6 jest umieszczony w Extra/KextStore tak jak było w opisie. Dzisiaj za n-tym razem w końcu w Ten Mac pokazało mi urządzenia audio tak jak być powinno, niestety w Konfiguratorze MIDI Audio nic nie pokazuje.
W DSDT wszystko mam na HDEF ustawione, błędów kompilator nie wypluł. Teraz póki co doraźnie VoodooHDA używam ale tam sprzęga mi ten mikrofon nieszczęsny, a te fixy które miały temu zaradzi też nie działają.
[ Dodano: 2012-01-03, 12:54 ]
Rozgryzłem problem Okazało się, że Twój przykładowy wpis różni się trochę od mojego id. Zmieniłem subsystem id na to i działa w końcu:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.