Ze "stringami" próbowałem już wczoraj, i dopiero po dodaniu do nich nowego /Extra, wykrywa mi GTX 260. Niby nie wyświetla, że jest QE i CI, ale programy, które tego wymagają, już nie krzyczą, że tego nie ma. Super
Teraz mam nową zagadke, bo po aktualizacji /Extra nie do końca działa Uruchom ponownie. Zatrzymuje się na CPU Halted MACH REBOOT i to wszystko. Mam nowy komunikat podczas ładowania "Warning - LPC device initialization failed : c-state power management not initialized".
hmm a to ciekawe... u mnie czegos takiego nie ma, ale moze dlatego ze mam procka podkreconego i c-state chyba mam wylaczone, ale glowy nie dam... jak wroce wieczorem do domu to sprawdze jak to u mnie wyglada moze mamy inaczej bios ustawiony
Aha - Snow Leopard w odroznieniu od wczesniejszych wersji nie bedzie ci juz wyswietlal info ze masz QE/CI.
_________________ pLayer / Suspect
Intel Core i5 3.8Ghz
Msi P55-GD65
8800GT 512mb
Snow Leopard 10.6.3 + Chameleon 2 RC5_pre8 + DSDT
----------------------------------------------
http://szkielkoioko.xsk.pl - czyli hackintoshowy blog o wszystkim
Ostatnio zmieniony przez player_sct 2010-01-30, 15:45, w całości zmieniany 1 raz
"Warning - LPC device initialization failed : c-state power management not initialized".
To oznacza najprawdopodobniej że częściowo zostało uruchomione zarządzanie energią, ale nie jest ładowany LPC. Zobacz czy w ioreg'u jest obecny wpis LPC?
Problem tkwił w DSDT najprawdopodobniej, bo zmieniło się dopiero jak skopiowałem ten plik do katalogu głownego dysku. Także po wielu reinstalacjach, wreszcie sie udało.
Udało się, mam GTX 260 w Profilu Systemu, system się restartuje, internet mam ( może nie radiowy, bo karty wciąż nie wykrywa ), drugi dysk wykrywa, no wszystko jest genaralnie bajka Teraz jeszcze tylko zrobie obraz tego leoparda, żebym za każdym razem tu nie wracał i niech leży odłogiem na drugiej partycji
Dzięki wielkie za pomoc panowie, teraz mogę usnąc spokojnie
Wrzuciłem na bloga fotki z moich ustawień biosu - może komus jeszcze bardziej ułatwi to instalacje Snow Leoparda
Przyda się ;p Bo prawdopodobnie będę instalował SL na takiej właśnie mobo niedługo. Spytam jeszcze, czy te 3,8 to na chłodzeniu BOX wyciąga, czy jakiś inny cooler?
/e: no i czy jest coś (jakaś funkcja systemu?), co nie działa z tą płytą?
na boxowym raczej by nie dalo rady. Na procu mam zalozona Noctue, a w budzie dwa 120 mm wiatraki - jeden wciagajacy chlodne powietrze drugi wypychajacy ciepłe.
Co do funkcji systemu to na razie biega wszystko - chodz od jakiegos czasu zbieram sie aby time machine przetestowac - bo nie wiem czy akurat ta funkcja bega
Intel Core i5 3.8Ghz
Msi P55-GD65
8800GT 512mb
na boxowym raczej by nie dalo rady. Na procu mam zalozona Noctue, a w budzie dwa 120 mm wiatraki - jeden wciagajacy chlodne powietrze drugi wypychajacy ciepłe.
Co do funkcji systemu to na razie biega wszystko - chodz od jakiegos czasu zbieram sie aby time machine przetestowac - bo nie wiem czy akurat ta funkcja bega
Tak myślałem - bo zamierzam zostawić box na początek i nie kombinować z poważniejszym OC. W kazdym razie dzieki bo ciężko szukać w necie konkretnego potwierdzenia pełnej funkcjonalności os x na dajej płycie.
Na początek witam wszystkich serdecznie. Po drugie - dzięki za Waszą pracę - mega szacun Sam jeszcze nie stawiałem OS X na PC, ale jestem tym tematem żywo zainteresowany.
Teraz do rzeczy - pytanko do kolegi player_sct - wypatrzyłem dziś update systemu do 10.6.3 - instalowałeś może? Działa?
Niestety nie instalowalem jeszcze 10.6.3 , bo od jakiegos czasu mecze alternatywny soft pod WDTV Life i wiecej siedze pod debianem niz mac os.Inna kwestia ze wole najpierw poczekac pare dni az wyjda wszystkie babole niz od razu walic update i sie wkurzac ze sie cos wylozylo Dzis wieczorem zrobie update i poinformuje czy były jakieś niespodzianki.
[ Dodano: 2010-04-03, 17:04 ]
Oki ja juz po aktualizacji, sleep dziala, restart dziala, time machine dziala - jesli chodzi o audio to musialem uzyc applehda z 10.6.2. A tak na razie bez problemów, update robilem przez uaktualnienia
[ Dodano: 2010-04-21, 12:58 ]
Zapraszam do pierwszego posta tego wątku - zrobiłem nową wersje tutoriala instalacji Snow Leoparda który jest dużo prostszy i bardziej uniwersalny dla użytkowników innych konfiguracji.
Intel Core i5 3.8Ghz
Msi P55-GD65
8800GT 512mb
A u mnie lipa. Konfiguracja taka jak w poradniku, bios podniosłem do 1.5 i instalator twierdzi że pozostało 28 minut i tak od godziny. Zero aktywności dysku i napędu. Skończyły mi się pomysły. Chyba trzeba będzie wrócić do Ubuntu
sprawdz plytke instalacyjna. jesli robiles wszystko jak w pierwszym albo drugim tutku to nie ma wyjscia - MUSI dzialac. z tego co korespondowalem z ludkami ktorzy korzystali z mego tutka to wysypywal sie on prawie zawsze na jakichs dziwnych modyfikowanych instalkach mac os x'a - na retailu 10.6.0 dziala bez problemu.
Intel Core i5 3.8Ghz
Msi P55-GD65
8800GT 512mb
Ech... Mam pecha... Udało mi się postawić system (faktycznie na płycie była rysa). Prawie pięknie, ale - 10.6.0 za cholere nie dał się spaczować chameleonem (instalka poszła OK) i trzeba go było bootować z płyty (objaw przy bootowaniu z dysku był taki, że wstępnie się ładuje, a po chwili sruuuu - samoczynny restart). Po podniesieniu do 10.6.3 i spaczowaniu (dodam, że użyłem dsdt dla kart innych niż tu opisywana - moja to GTS 250 - znalazłem kexta do niej) i po restarcie - wstępnie się ładuje, a potem czarny ekran i nie wiem co on tam robi - bo tak sobie jest czarny ekran i już... Mam jakieś niejasne skojarzenie, że to może właśnie ten kext od grafiki coś bruździ. Szukałem boot opcji dla chameleona coby może pominąć wczytywanie go, ale nic nie znalazłem. Najgorsze jest to, że teraz sie uparłem, żeby go postawić i zamiast się w długi weekend relaksować, to ja siedze bez snu przy kompie...
nie martw sie, kazdy z nas zaliczyl pare bezsennych nocy zanim zaczelo to chodzic bez problemu jesli masz taka sama konfiguracje to faktycznie ten czarny ekran moze byc wina kexta do grafiki. w tym wypadku nie wiele jestem w stanie pomoc. Moze sproboj powalczyc z beaste'm on ma w sobie zawarte kexty do grafik nvidii.
Intel Core i5 3.8Ghz
Msi P55-GD65
8800GT 512mb
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.