Hej mam problema :P
stawiam wszystko tak jak należy wkładam płytkę wpisuje wartość C żeby czytał instalke retaila z DvD (wersja retaila to 10.6.4) przeznaczam około 2k ramu i jak dam C wywala mi błąd.
"The CPU has been disabled by the guest operating system. You will need to power off or reset virtual machine at this point."
Jakieś pomysły ?
Okno wygląda następująco
Drawin/x86 boot v5.0.132_r74_vmware
2051 memory
VESA v2.0 16MB (V M ware, Inc. VBE support 2.0)
Loading Drawin/x86
Invalid front-side bus frequency 66000000 Hz.
Disabling the CPU...
Taka sama sytuacja jak u xrn.
"The CPU has been disabled by the guest operating system. You will need to power off or reset virtual machine at this point."
Płyta GigaByte H55M-S2H - obsługuje wirtualizacje, bios w najnowszej wersji.
Procesor Intel G6950 - na stronie intela twierdzą również, że obsługuje VT.
Zobaczcie inne dystrybucje, iDeneb 1.4 działa poprawnie, cpus=1 i poszła instalka.
Dzięki za świetny poradnik zainstalowałem retaila przy użyciu vmware player 3.1.1 i wszystko działa świetnie, szkoda że tradycyjna instalacja na dysku nie idzie tak łatwo i bezproblemowo.
_________________ Jak udaje się za pierwszym razem, jest nudno.
Hej mam problema :P
stawiam wszystko tak jak należy wkładam płytkę wpisuje wartość C żeby czytał instalke retaila z DvD (wersja retaila to 10.6.4) przeznaczam około 2k ramu i jak dam C wywala mi błąd.
Jakieś pomysły ?
Okno wygląda następująco
Drawin/x86 boot v5.0.132_r74_vmware
2051 memory
VESA v2.0 16MB (V M ware, Inc. VBE support 2.0)
Loading Drawin/x86
Invalid front-side bus frequency 66000000 Hz.
Disabling the CPU...
ZWIECHA
Dodam procek e8400
Miałem to samo. Żeby zadziałało, musiałem w biose włączyć wirtualizację na processorze, bo inaczej raczej Ci nie ruszy nic. Bodajże w Intelu ma to skrót VT w biosie. U mnie schowane było w zakładce Security.
wygląda na to, że na VMware nie da się postawić retaila 10.6.3. Próbowałem na win 7 oraz na xp pro, niestety maszyna się resetuje po mignięciu jabłkiem.
iAtkos S3 v2 bez problemu idzie..
Dzisiaj gdy próbowałem odpalić wirtualną maszynę z OSX'em wyskoczył mi błąd: 'The VMware Authorization Service is not running.' Co może być tego powodem i jak to naprawić? Dodam, że nic nie grzebałem, nic nie kombinowałem, wszystko jest tak jak było.
edit: Wystarczyło otworzyć jako administrator...
Ostatnio zmieniony przez qura12 2010-10-28, 18:36, w całości zmieniany 1 raz
Wszystkie moje dotychczasowe próby uruchomienia Mac OSX na VMware jak dotąd kończyły się uruchomieniem systemu w 32bitach.
Ale właśnie znalazłem w sieci gotowca zresztą świetnie przygotowanego (sieć działa, dźwięk działa, kilkanaście rozdzielczości do wyboru) przez naszych kolegów za wschodniej granicy bazującego na wersji Retail 10.6.3 plus update do 10.6.4 który uruchamia się tak:
Wiadomo czy na tym szarym tle z jabłkiem ma się chwilę zatrzymać? U mnie mieli i mieli i coś nie może nic zdziałać. Kręci się tylko na dole to kółeczko Applowskie i tyle.
Zrobiłem wszystko według instrukcji, system się zainstalował, niestety nie chce działać.
Po restarcie wskakuje komunikat "Operating system not found"
Przy wyborze bootowania z DVD (darwin_snow.iso) wywala się: please insert the CD
jeśli jeszcze raz podłączę DVD to wyświela się:
"You should eject this CD and insert an OS X disc
Do you want to continue booting this CD (probably won't work)?"
//Cały czas ustawione jest przy DVD "Connect at Power ON"
//
Acer 3820TG
i5-450M
RAM 4GB
Grafika Radeon 5650M i Intel GMA HD
IDE ATA/ATAPI Intel 5 Series 4 Port SATA AHCI
Atheros AR5B93 Wireless
Atheros AR8151 Gigabit Ethernet
Mostek Intel 82801 PCI - 2448
Klawiatura PS2
Mysz USB
Brak DVD
Windows 7 Home Premium
Pomógł: 16 razy Wiek: 28 Dołączył: 11 Lut 2009 Posty: 1220 Skąd: Pol [Białystok]
Wysłany: 2011-01-08, 20:38
Z lenistwa naściągałem różne gotowe "dyski" ze snow (10.6.2/4) jak i 10.5.x pod VMware ale wszystkie kończą się przy uruchomieniu. System wstaje po czym po kilku sekundach na pulpicie mam zwis a VMware częstuje mnie tym oto komunikatem.
Co się dzieje? Wiecie co jest nie tak?
Czy to może być wina tego iż odpalam to pod OSX gdzie obrazy były robione pod Windowsowską wirtualizację?
Cała zabawa będzie jest dedykowana dla koleżanki pod XP'ka.
_________________ iHack ProMultiboot Chameleon 2.1 Enoch-r1970 Asus Rampage II Extreme # Intel Core i7 920 D0 @ 4.0GHz (Noctua NH-U12P SE1366) # nVidia GTX285 @ 702/2592 # SupremeFX X-Fi Audio Card # Kingston 1600MHz HyperX CL9 (3x2048) # Belkin Mini BT Adapter # Asus WL-138g v2 # Thermaltake Kandalf VA9003BWSADD: Dell UltraSharp U3011 # Logitech MX Revolution # Logitech diNovo Edge # WD My Book Studio II 2TB # Logitech Z5500 Browser Speed Comparisons / Piszę poprawnie po polsku!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.