Zainstalowałem photoshopa - fakt, stara wersja cs3 - i odnoszę wrażenie, że działa równie szybko jak pod win7. W virtualboxie mam możliwość wyboru instalacji OS X w wersji 32 lub 64 bit, a w VMware player takich ustawień nie znalazłem, a jak jest w workstation? Pytam, bo na razie jestem w fazie testowania i zabawy i być może coś przeoczyłem...
udało mi się uruchomić SnowLeo na VMware, ale tylko w 1024x768. Co muszę zrobić, aby wystartował w 1920x1080? To jest moja natywna rozdzielczość matrycy. Bardzo proszę o pomoc!
16:18
Udało się. Ale nie mam żadnych kextów od monitora. Wydaje mi się, że grafika troszkę się tnie, a przydzielilem 3gb ram i 2 rdzenie dla MacOSa. Może być to wina tych kextów, których nie ma? Co zrobić, żeby się pojawiły?
Cytat:
Monitor:
Typ: GPU
Magistrala: PCI
VRAM (łącznie): 128 MB
ID urządzenia: 0x0405
ID korekty: 0x0000
Informacje o rozszerzeniach jądra: żadne rozszerzenie kext nie jest wczytane
Monitory:
Monitor:
Rozdzielczość: 1920 x 1080
Głębia kolorów: Kolor 32 bitowy (ARGB8888)
Monitor główny: Tak
Odbicie lustrzane: Wył.
Aktywny: Tak
ID producenta: 0x15ad
No właśnie co do sterowników, czy jest jakaś opcja odpalenia Radka 5850 ( mobilnego ) na SL pod VM 7.1?
Jeszcze jedno, co zrobić żeby SL widział urządzenia podłączane do komputera, mam na myśli dysk na USB.
W wirtualnej maszynie masz wirtualną kartę graficzną, a nie tę, co w komputerze.
To jest oczywiste, chodziło mi tylko o uruchomienie wirtualnej karty, która przynajmiej w jakimś stopniu jest w stanie wykorzystać właściwości ATI 5850.
Pomógł: 16 razy Wiek: 28 Dołączył: 11 Lut 2009 Posty: 1220 Skąd: Pol [Białystok]
Wysłany: 2011-04-29, 06:55
Zostawiłem VMware na rzecz Pararellels'a
Ogólnie w poprawności i szybkości działań nie dostrzegłem jakichkolwiek różnic między programami. Parallels jest troszkę bardziej przyjazny poprzez swój interfejs i tryb Crystal.
Co ciekawego zauważyłem - wiele osób pisało iż bardzo szybko usypia maszynkę ale nikt nie napisał iż to tylko ikonka przestaje być aktywna, a dysk zasuwa jeszcze długo po pełną parą aby zrzucić pamięć na dysk.
_________________ iHack ProMultiboot Chameleon 2.1 Enoch-r1970 Asus Rampage II Extreme # Intel Core i7 920 D0 @ 4.0GHz (Noctua NH-U12P SE1366) # nVidia GTX285 @ 702/2592 # SupremeFX X-Fi Audio Card # Kingston 1600MHz HyperX CL9 (3x2048) # Belkin Mini BT Adapter # Asus WL-138g v2 # Thermaltake Kandalf VA9003BWSADD: Dell UltraSharp U3011 # Logitech MX Revolution # Logitech diNovo Edge # WD My Book Studio II 2TB # Logitech Z5500 Browser Speed Comparisons / Piszę poprawnie po polsku!
Nowe wersje VMware czyli wersje od 7.1 posiadają EFI zatem nie potrzeba już żadnych innych popychaczy
Marucins napisał/a:
Zostawiłem VMware na rzecz Pararellels'a
No tak, ale taką "zamianę" można zrobić wyłącznie wtedy gdy hostem jest Mac OS X gdy tymczasem cała zabawa w tym aby uruchomić OS X na hoście innym niź Mac OS X.
Mam problem z zacinajaca sie grafika, odpalilem liona na vmware 8 host ubuntu. Po instalacji zainstalowalem VMwawe tools i stery SVGA. Wszystko niby chodzi dobrze jednak przy efektach w docku wszystko sie zacina. Any ideas ?
Witajcie,
mam problem z instalacja osx leopard w wirtualnej maszynie uzywajac vmware. Skonfigurowalem maszyne poprawnie, natomiast blad pojawia sie gdy bootuje
jest napisane "dmi table entries list is full" nastepnie maszyna sie resetuje. Prosze o pomoc.
A ja mam pytanie. Da się postawić maszynę na procesorach AMD? Wsparcie wirtualizacji posiada. Niestety pluje komunikatem o jej braku. Procek to AMD x2 6000+ 3.1GHz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.