Posiadam działający Snow Leopard 10.6.3 na piecyku. Mam problem z instalacją Parrallels Desktop... wyświetla mi się następujący komunikat: "Parallels Desktop cannot be installed on your Mac. Parallels Desktop can be installed only on systems supportin hardware virtualization".
Jest wstanie mi ktoś podpowiedzieć, czy istnieje jakieś rozwiązanie na tenże problem?
eider Pomógł: 6 razy Dołączył: 03 Maj 2010 Posty: 105
Wysłany: 2010-05-19, 08:58
Najprawdopodobniej twój procesor nie wspiera wirtualizacji sprzętowej. Ludzie! Sprawdzajcie wymagania zanim coś pobierzecie!
Najprawdopodobniej twój procesor nie wspiera wirtualizacji sprzętowej. Ludzie! Sprawdzajcie wymagania zanim coś pobierzecie!
zważywszy na fakt, że jest to procesor core 2 duo, identyczny jaki mam w macbooku zakładam, że możliwość wirtualizacji sprzętowej jest. kompa składałem właśnie pod system.
czy są tutaj osoby które próbowały instalować jakiegokolwiek wirtuala na osx86 ?
zdecydowana większość core2duo ma VT, ale są modele, które nie mają. Jaki dokładnie masz proc?
Jeśli nie działa ci Parrallels, to spróbuj Virtualbox, albo Vmware.
Vritualbox pod mac co prawda wymaga VT i nie da się wyłączyć tego w opcjach, ale można to zrobić edytując plik *.xml wirtualnej maszyny. Mam procesor DualCore 2160 i działa bez zarzutów.
wg wikipedii VT nie obsługują następujące modele core2duo:
nowy bios niestety nie pomógł, ale przynajmniej jest już wgrany - kompowi nie zaszkodzi .
pomogła mi natomiast instalacja VMWare Fusion 3 - dziękuję wujkowi_bogdanowi za pomoc oraz sugestie pozostałych w celu spróbowania różnych możliwości. teraz hula wszystko pięknie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.