Forum OSx86 - instalacja Mac OS X na PC Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
problem po instalacji VoodooHDA
tyranozaur 

Wysłany: 2012-02-07, 18:29   problem po instalacji VoodooHDA

Witam.

W temacie nie jestem specjalnie najlepszy, ale nie jestem tez jakis najgorszy ponieważ kiedyś już instalowałem Leoparda za pomocą distro iDeneb na moim starym laptopie, więc bardzo proszę bez odsyłania do "zapoznania się" dla bardzo początkujących na starcie ;) .

W tym momencie piszę z linuxa ubuntu, ponieważ nie mam innej możliwości :) .

#1. Płytka dobrze się odpaliła i przebieg instalacji zakończył się pomyślnie. Po restarcie mam kernel panic na IOAudioFamily.kext oraz VoodoooHDA.
Zaznaczam, że przy dostosywaniu instalacji systemu dodawałem najnowsze [prawdopodobnie] Voodoo HDA 2.7.X [nie pamietam cyferki w miejscu x'a]

#2. Nie mogę odpalić, żadnego innego systemu operacyjnego. Posiadam Windows 7 i linux ubuntu. Wszystkie w chameleonie, są wyświetlane jako windowsowe.
Mam [oprócz tej makowej] wykryte trzy gdzie:
1 - to brak systemu, tu trzymam swoje zbiory
2 - tutaj powinien być linux a i tak szuka windowsa, przede wszystkim GRUB się nie wyświetla. Podejrzewam, że teraz mając dostęp do partycji makowej powinienem podmienić konfig chameleona, z tym, że nei wiem jak bo nidgy tego nie robiłem. A multiboot na waszej stronie i wszędzie indziej wydawał się taki prosty...
3 - Tutaj już powiniej być win 7. Nie jestem w stanie określić która z 2 ostatnich partycji jest która, ale na obu prosi o reset komputera.

Sprawa jest trochę denerwująca. Zatęskniłem do maca, a że nowy sprzęt jest kompatybilny to postanowiłem go zainstalować. Szkoda, że takie przywitanie.

PS: Pliki win7, "zbiorów" jak i ubuntu wciąż są.

wiciu15 
Wymądrza się

Wysłany: 2012-02-07, 18:32   

Sprawdź pierwszą partycję-ja mam Windows na C: a bootloader mi wrzuciło na F:
OSX 10.6.8|Phenom II x4 955 3.2 Ghz|Gigabyte GA-870A-UD3 USB3|4 GB 1333 Mhz|Gigabyte Radeon HD6850-podobno idealny do haMaca ale u mnie oczywiście nie działa xd|Dźwięk na USB-VoodooHDA mnie nie lubi :< |Windows 7 HP 64bit

314TeR 
Administrator

Wysłany: 2012-02-08, 02:13   

tyranozaur napisał/a:
#1. Płytka dobrze się odpaliła i przebieg instalacji zakończył się pomyślnie. Po restarcie mam kernel panic na IOAudioFamily.kext oraz VoodoooHDA.
Zaznaczam, że przy dostosywaniu instalacji systemu dodawałem najnowsze [prawdopodobnie] Voodoo HDA 2.7.X [nie pamietam cyferki w miejscu x'a]

Spróbuj parę razy pod rząd odpalić OS X - czasami voodoo panikuje parę razy pod rząd a za którymś razem zaskoczy...
Druga metoda do odpalić w single user (-s) wejść do /S/L/E lub /E/E czy gdzie tam jest i wywalić voodoo, a następnie dać komendę do przebudowania mkextów:
Kod:
touch /System/Library/Extensions

i zrobić restart.
Jak uruchomić na wypasie ALC 882/888/889/1200 | STOP Gigafail | P5W DH Deluxe - perfekcyjny hackintosh
| Piszę poprawnie po polsku!
| Nie udzielam konsultacji na PW

mack 

Wysłany: 2012-02-08, 13:18   

Odpal z plyty instalacyjnej i w konsoli zamien z Voodoo HDA 2.7.3 (taki byl najnowszy) na Voodoo HDA 2.7.2 u mnie pomoglo.

tyranozaur 

Wysłany: 2012-02-09, 13:39   

Cytat:
Spróbuj parę razy pod rząd odpalić OS X - czasami voodoo panikuje parę razy pod rząd a za którymś razem zaskoczy...
Druga metoda do odpalić w single user (-s) wejść do /S/L/E lub /E/E czy gdzie tam jest i wywalić voodoo, a następnie dać komendę do przebudowania mkextów:
Kod:
touch /System/Library/Extensions

i zrobić restart.

Tak tylko, jak się domyślam, nie będę mieć pluginu do dźwięku, a co za tym idzie, dźwięku właśnie. Na nim mi troche zależy :) .

Cytat:
Odpal z plyty instalacyjnej i w konsoli zamien z Voodoo HDA 2.7.3 (taki byl najnowszy) na Voodoo HDA 2.7.2 u mnie pomoglo.

Twoja wersja wydaje się trochę bardziej logiczna... Ale nie chcę się bawić w terminal. System mi się instalował bagatela 11 minut, więc nie zaszkodzi zrobić format i zaznaczyć zwyczajnie wersje 2.7.2. Jeśli i to nic nie pomoże to mam się bawić w te "drugie" sterowniki dźwiękowe?[/quote]

[ Dodano: 2012-02-12, 17:13 ]
Witam

Forget it :>

Poradziłem sobie ze wszystkim :> Co więcej, goście odpowiedzialni za iAtkos L2 zajęli się wszystkim :) na prawde nic nie musiałem konfigurować i dłubać jak to było z moim starym Leopardem i laptopem... fakt, że chodziło ale dopiero po godzinie, tutaj ze startu.
Dziwi mnie w tym nowym maku to, że on jest NIEMIŁOSIERNIE SZYBKI.
Poprawnie wykrywa monitor, procesor, karte graficzna,WIFI i obie pamieci. A z początku martwiłem się, że natkne się n a problem 32 bitowej wersji :>.

Ciesze się niezmiernie :)

ALE

Mam tylko problem z dźwiękiem. Nie mam go. Zaznaczyłem w Apple HDA kext który w nazwie miał "ALCXXX" chyba. Cóż, pod względem dźwięku jestem w kropce bo nie wiem jaki kext załadować.

PS: Czemu tutaj scroll jest odwrotny? No i gdzie go przestawić :) w ustawieniach myszki nie znalałem tego.

PS2: już znalazłem :) To była pierwsza z wierzchu opcja do zaznaczenia. Ale z dźwiękiem problem nadal :(.

Odpowiedz do tematu