Wysłany: 2012-02-13, 11:10 nie można połączyć się z icloud
Witam,
zainstalowałem Liona (iATKOS) i nie mogę połączyć się z icloud i appstor. iTunes zrobił autoryzację. Mój Apple ID jest używany też na iPad czy to w czymś przeszkadza ?
vayneertz Pomógł: 2 razy Wiek: 18 Dołączył: 18 Kwi 2010 Posty: 62 Skąd: Kraków
Wysłany: 2012-02-13, 11:48
Nie lepiej postawić retail? sprzęt masz ok, nie ma sensu męczyć się z dystrybucjami
Przyczyną błędu najczęściej jest brak sterowników do ethernetu lub wifi. U mnie przez brak kexta do ethernetu takie coś występowało. Poszukaj na forum bo było już o tym.
Ewentualnie nowszy chameleon, od któregos buildu jest w nim iCloud Fix.
Musi być odpalona poprawnie sieć, jak jest karta ethernet, to musi być rozpoznawana jako built-in, oraz musi być zrobiony prawidłowo smbios z indywidualnym numerem seryjnym przypisanym do danego modelu.
z wifi miałem problem na starym odbiorniku sieci wifi , kupiłem nowy odbiornik z sterami pod maca i działa
Co działa - internet? Czy to dongiel USB z dedykowaną aplikacją do łączenia się z netem, jeśli tak to właśnie odpowiedziałeś sobie na przyczynę problemów.
Aby sprawnie działał Appstore i reszta musisz mieć co najmniej poprawie odpalone jedno połączenie sieciowe, albo Etherent z built-in, albo wifi na karcie zgodnej z AirPort - czyli tylko modele wbudowane na karcie mini PCI-E.
Witam
moj problem polega na tym ze nie moge korzystac z appstora komputer nie chce sie polaczyc z icloud , nie moge pobierac z appstora i nie dziala mi program team viuar internet mam z wifi przez program Wirless network utility przez adapret penragramu. Airport nie wyszukuje mi sieci kilka ss:
Błąd TeamViewera powoduje zły smbios.plist, szczególnie w kwestii numeru seryjnego komputera.
Natomiast App Store, iCloud ZTCW działają tylko poprzez WiFi wykryte jako AirPort. Więc na tym Pentagramie masz raczej małe szanse.
Po co dublujesz temat - dostałeś już odwiedź wyżej. W nagrodę ostrzeżenie... Polecam się trzymać zasad panujących na forum i trzymać się tematu bo polecą następne ostrzenia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.