Wysłany: 2012-02-21, 23:47 Po instalacji Chameleona przez Wizard'a nie działa USB,
witam!
Udało mi się ogarnąć tego Chameleona, ale przy instalacji - w Wizardzie zaznaczyłem ptaszkiem USB FIX i teraz po zbootowaniu nie działa mi nic - ani klawa ani myszka. Laptop Lenovo Y540, podłaczałem oddzielnie na USB akcesoria i nie działają, więc z poziomu Mac'a nie zmodyfikuje tego pliku, żeby wyłączyć te ,,fixy".
Jak to zrobić aby nie trzeba było robić formata? Z poziomu Windowsa nie widać dysku Mac'a, a TransMac stracił ważność (o ile on by pomógł w ogóle).
Kurde... zainstalowałem MacDrive i nic - nie widzi dysku... o co chodzi z tym UniBootX - w google cisza troche.
Teraz mam inny problem - wpakowałem do folderu EXTRA kext IntelCPUMonitor - to on powoduje crash bootowania, ładowałem z komendami ,,-x -v -s -f -F mach_kernel", ale nie pomogło.
Kurcze - z obsługą terminala u mnie strasznie ciężko Nigdy nie miałem OSX'a i nie używałem tego.
Możesz podać co wpisać?
O ile wiem to jest to partycja 3, dysk A:, folder: Extra/KextStore, plik IntelCPUMonitor.kext. Z single mode próbowałem, ale nie potrafie dojść jak usunąć
Pomógł: 226 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4240 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2012-02-22, 21:20
Rany boskie nie lepiej ściągnać UniBootX i odpalić za jego pomocą system ? Potemw systemie usuwasz zbędne kexty i przebudowujesz cache za pomocą kext wizara.
pc-qwerty, w single user nie trzeba używać sudo bo domyślnie jesteś zalogowany z uprawnieniami roota.
Ogólnie po odpaleniu single user:
Kod:
mount -uw /
rm -R /Extra/KextStore/IntelCPUMonitor.kext
kextcache -v 1 -a i386 -a x86_64 -m Extra/Extensions.mkext Extra/KextStore
PS: jeżeli używasz /Extra/Extensions to wszędzie zamiast KextStore wpisujesz Extensions
A macie jakiegoś Shutdown Fixa pod Liona? Uruchom ponownie działa dobrze, ale wyłącz nie - staje na czarnym ekranie, diody na laptopie pracuja, tak samo wentylator.
Aha: wiecie czemu może po wgraniu DSDT.aml system bootuje w nieskończoność? Jak to sprawdzić i co Wam podać abyście mogli stwierdzić? Zmieniłem wszystko zgodnie z poradnikiem z forum o Y530, iASLMe pokazuje 0 error, a i tak bootuje w nieskończość. Dodam, że potem spróbowałem z jedynie jednym fixem i było to samo. Czyste DSDT wyciągniete z kompa przechodzi - niemodyfikowane.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.