Forum OSx86 - instalacja Mac OS X na PC Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Problem z instalacją Retaila - iAtkos L2 bez problemów!
michciu94

Wysłany: 2012-02-20, 16:42   Problem z instalacją Retaila - iAtkos L2 bez problemów!

Witam!

Parę dni temu zainstalowałem iAtkos L2 - mam dysk podzielony na 3 partycje - na jednej jest Windows 7, na drugim dane, a trzeci zrobiony dla Mac'a. iAtkos L2 na trzeciej partycji zainstalował bez problemów - używałem go trochę, ale postanowiłem wgrać retaila, żeby mieć pod kontrolą jakie kexty instaluje, żeby nie było bałaganu - i wolę niemodyfikowany obraz.

Tak więc pożyczyłem od wujka google wersję retail 10.7.3 Liona. Za pomocą programu UniBeast 1.1 zrobiłem sobie bootowalnego pendrive'a z instalką Liona. Pendrive bootuje się bez żadnych problemów, wybieram język ale swój dysk ,,Macintosh" mam z zółtym wykrzyknikiem - formatowałem parę razy go już na format mac'a (oczywiście pod instalką Liona w opcji zarządzania dyskami) - i niestety nic. Wszedłem nawet w Windows, usunąłem partycję, utworzyłem na nowo ale nadal to samo...

Co może być nie tak? iAtkos L2 normalnie przeszedł po sformatowaniu go pod format mac'a, a tu nie wiem o co chodzi ;) .

proszę o pomoc :)

[ Dodano: 2012-02-20, 16:49 ]
Czyżbym musiał sformatować go do GPT (GUID)? Ale przecież z L2 nie było problemów - co zrobić żeby nie trzeba było formatować? Nie chce stracić danych które mam na Windowsie i innym dysku :P

Grzesiek13 

Wysłany: 2012-02-20, 17:09   

Do współpracy z MBR musisz retaila dostosować - podmienić OSInstall -
Kod:
http://blog.nawcom.com/

Tu szukaj odpowiedniej wersji

michciu94

Wysłany: 2012-02-20, 17:42   

Też do tego doszedłem, ale jak to zrobić? Nie mam już wgranego iAtkosa - został sfortmatowany, a Windows 7 nie pokazuje pendrive sformatowanego na format Mac OS.

Muszę wgrać iAtkosa, podmienić ? Nie ma innej opcji?

Nie wiem czemu ale iAtkos bootuje mi się dobre 30-40min... a system z pendrive'a prawie od razu.

Odpowiedz do tematu