Podłączony do Intela, układ MDR. Zaznaczam że MacDrivem wgrałem tylko jednego kexta i po tym system działał! Cała reszta była robiona spod OSX'a.
Zrozum, ten kontroler jak jest ustawiony na AHCI - to działa bez konieczności instalowania jakichkolwiek popychaczy. Jak system przestał wstawać na tym kontrolerze to mógł ulec uszkodzeniu kext od tego kontrolera. Mogło to stać się w momencie jak grywałeś za pomocą macdriv'a kexta. A czemu wstawał, bo system ma cache kextów z którego korzysta, więc do póki go nie zregenerujesz ładuje kexty z niego, a tam mógł być jeszcze sprawny.
To oczywiście teoria i gdybanie, bo na podstawie tego co opisałeś nie powinno się mieć tego co masz. Więc osobiście stawiam na zwyczajnie rozwalony system. Możesz próbować naprawić strukturę dyski, potem uprawnienia i przebudować mkexty... ale nie wiem czy to pomoże. Jak nie to czeka cię zwyczajnie reinstalacja systemu.
No więc, kontynuując wątek. Za pomocą LiM'a od Oswaldiniego przebudowałem plik instalacyjny retaila w wersji 10.7.0 i zainstalowałem go pomyślnie z pendrive'a. Dorzuciłem do niego najnowszą Chimerę 1.7 oraz wszystkie kexty co poprzednio, jednak tym razem nie posługiwałem się MacDrivem. Zaktualizowałem przez Combo update do 10.7.2. Reebot systemu, wszystko śmiga. Zainstalowałem pkg od netkasa i wtedy się zaczęło. Mam objawy dokładnie takie same jak ostatnio. USBSMC Identifier, wyjmuje pendrive, wszystko posuwa się troche dalej i staje na Still Waiting for Root Device. Więc jednak pkg od netkasa muszą mieć jakiś wpływ na system, ponieważ tuż przed ich zainstalowaniem wszystko było ok.
_________________ Mac OS X Lion 10.7.2 Retail | AsRock Z68M / intel z68 | Intel Core i7 2700k | RAM Corsair 8 GB 1600 MHz | Asus Radeon HD6950 2GB | Samsung HDD 1TB | ALC892
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.