Wszystkie te wątki przeczytałem, próbowałem odpalić bez DVD, kończy sie tak samo:
zaznaczam że na zintegrowanej HD3000 odpalał, na Radeonie nie chce *kończy się Still Wait for Root Device*
_________________ Mac OS X Lion 10.7.2 Retail | AsRock Z68M / intel z68 | Intel Core i7 2700k | RAM Corsair 8 GB 1600 MHz | Asus Radeon HD6950 2GB | Samsung HDD 1TB | ALC892
To czytam jeszcze raz i powtarzam:
Wszystko jest od samiutkiego poczatku instalowane/uruchamiane itepe w AHCI, zaznaczam ze wszystko smigalo na karcie zintegrowanej, system wstawal i dzialal, jednak nie widzial radeona, po wgraniu sterow od netkasa chociaz wie ze karta jest w srodku jednak wywoluje Still Waiting For Root Device.
_________________ Mac OS X Lion 10.7.2 Retail | AsRock Z68M / intel z68 | Intel Core i7 2700k | RAM Corsair 8 GB 1600 MHz | Asus Radeon HD6950 2GB | Samsung HDD 1TB | ALC892
Bios jak najbardziej w porządku. Cały czas obstawiam, że wpływ na to mają stery do grafiki.
Nie mają...
Opisz wreszcie porządnie problem, nie napisałeś jaki system, z jakiego dysku, jak podłączony i w jaki sposób uruchamiasz... szklanej kuli nie mam ani zdolności wróżbiarskich...
W następnym Twoim poście ma się znaleźć porządnie opisany problem, albo wątek ląduje w koszu.
Okej, tłumaczę:
Mam zwykły HDD od Samsunga podłączony na SATA, podzielony na cztery partycje: dwie HFS+, dwie NTFS. Na jednej NTFS postawiony jest Windows7, drugi NTFS jest pod pliki Windowsowe. Nagrywarka DVD również podpięta przez SATA.
Zainstalowałem iAtkosaL2, ponieważ w moich planach było za jego pomocą kupić i zainstalować Retaila. Zainstalowałem go bez żadnych sterowników, poza FakeSMC. Wybrałem Chameleona 2.0, a później z faktu na mój procesor przez MacDrive z Windy podrzuciłem NullCPUPowerManagement.kext i na karcie zintegrowanej system odpalił. Wtedy, z racji że ma ona dodaną moją kartę, postanowiłem zastąpić Chameleona, Chimerą 1.7. Wrzuciłem więc stery do lanu, smbiosa, którego przestawiłem na iMac (12,1), pobrałem i zainstalowałem Chimerę, reboot systemu i dograłem sterowniki od Netkasa. Wtedy przepiąłem monitor, podpiąłem Radeona i postanowiłem stwierdzić czy może wreszcie zadziała. Odpaliłem system z GraphicsEnabler=Yes -v i pojawiło sie to co na screenie, to samo z GE=No. Zaznaczam że w tej chwili system nie odpala ani na HD3000 ani na Radeonie.
Do jakiego kontolera - intel czy inny, jeśli intel to czy włączony jest tryb AHCI.
MisterX napisał/a:
podzielony na cztery partycje: dwie HFS+, dwie NTFS.
Jaki układ partycji, MBR, GPT co jest po kolei...
Znów trzeba Cię ciągnąć za język...
MisterX napisał/a:
przez MacDrive z Windy podrzuciłem NullCPUPowerManagement.kext
MisterX napisał/a:
Wrzuciłem więc stery do lanu, smbiosa, którego przestawiłem na iMac (12,1), pobrałem i zainstalowałem Chimerę, reboot systemu i dograłem sterowniki od Netkasa.
No kolego, jak używasz MacDrive to nie dziw się że rozwaliłeś system... Ostatnia szansa to naprawa struktury dysku, uprawnień i przebudowanie mkextów... jak nie zaskoczy to masz reinstalkę. Lecz zanim ją zrobisz zapoznaj się z podstawami, co to jest kext, cache, uprawnienia, bo inaczej będziesz błądził, tracił czas i zajmował nasz na problemy które by nie wystąpiły jakbyś poświęcić czas na zapoznanie się z podstawami.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.