Forum OSx86 - instalacja Mac OS X na PC Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Acer Aspire 3692WLMi i problem z instalacją
funcek

Wysłany: 2011-12-27, 10:48   Acer Aspire 3692WLMi i problem z instalacją

Witam. Ostatnio chciałem sobie zainstalować dystrybucję iATKOS S3 v2 na komputerze z tytułu. Z tego co wiem to powinien chodzić, ale jest problem. Sam instalator odpala, wybieram partycje, składniki etc. Podczas już instalowania jeśli nie ruszy się myszką to się tak jakby zwiesza, wtedy trzeba ruszyć kursorem i powraca do normy, czyli aktualizuje się pasek stanu. Bez tego w/w poruszenia nie wyskoczy nawet okienko że instalacja przebiegła pomyślnie, i żeby wcisnąć restart, tylko ciągle jest jakby się nadal instalował i nagle reboot. Ale to nie jest raczej największy mój problem, bowiem już po instalacji przy bootowaniu SL pojawia się jakiś bug. Chodzi dokładnie o to, że:
a) jeśli nie zahaczę w instalatorze kext do grafiki to bootlogo z jabłkiem i kółkiem zawiesza się, po czym w tle słychać muzykę z animacji powitalnej. Po skończeniu w/w muzyki ekran dalej stoi, czekałem ponad 30 minut i NIC się nie zmieniło.
b) jeśli zahaczę w instalatorze kext do grafiki, to również zawiesza się na bootlogu z jabłkiem i kółkiem, z tym że tym razem nawet muzyka z animacji nie leci.
Na tym lapku postawiłem już Tigera, na którym wszystko działało. Po tym chciałem właśnie postawić SL, instalowałem go około 10 razy, niestety wciąż z tym samym skutkiem. Odpuściłem wtedy SL i pobrałem iDeneb'a 1.6 w wersji Lite (przypominam, że jest to Leopard 10.5.8), który o dziwo ruszył z kopyta bez żadnych błędów i przeszkód.
Specyfikacja komputera:
- Procesor: Intel Celeron M 420 1.6 GHz 533 MHz FSB 1 MB L2 cache
- Chipset: prawdopodobnie i940, patrzę na specyfikacje w internecie ale czasem się różnią
- Grafika: Intel GMA 950
- RAM: 1 GB DDR2
- dysk nie wiem czy potrzeba, w każdym razie 30 GB ATA.
Na partycję mac'a przydzielam koło 16 GB, więc nie sądzę by brakowało miejsca. Widziałem gdzieś instrukcję instalacji Retaila na Acera 3680, więc na moim powinien chodzić tymbardziej. Co robię nie tak?
P.S
Kernel oczywiście wybieram custom, vanilia raczej nie ruszy.[/u]

Odpowiedz do tematu