Dorwalem plyte z Retailem i zainstalowalem, sukces. Dziala. Przebrnalem przez instalacje z poradnikiem ktory podeslaliscie, z tego co wiem wiekszosc operacji wykonalem poprawnie: instalacja bootloadera, kexty SMbios, ale po kolei:
- System Bootuje sie tylko z plyty (BootCD) przy starcie z dysku sa bledy (Boot0: test, Boot0: GPT, Boot0: Error) nie mowia mi one za duzo, niestety. Mimo ze ma bootloadera zainstalowanego za pomoca Chameleon Wizard.
- Pierwszym duzym problemem byla niedziajalaca klawiatura w lapku ale kexty ktore byly na plycie rozwiazaly sprawe, (touchpad nadal nie daje znaku zycia).
- Po zainstalowaniu WSZYSTKICH, razem i z osobna kextow od Ethernetu nadal lipa.
- Rozdzialka... wynoszaca 1024x786 zamiast 1366x786 (nie jest to jakis super problem, ale wolalbym go rozwiazac)
Gdyby jakis czlowiek dobrej woli moglmi podac komende na linuxa sprawdzajaca parametry komputera bylbym bardzo wdzieczny
Gdy robię CU do 1.6.8 system siada*. (w BIOSie wyłączyłem już GT540M)
Pomijając Update system uruchamia się elegancko z bootCD jednak:
Chameleon nie pomaga i start z HDD nie działa kexty od WiFi i Ethernet nie działają a znalazłem na pewno dokładnie pod takie modele.
Przy probie patchowania DSDT otrzymuję komunikat: Patch failed! i info o zapisu logów.
SMBios ustawiłem na MacBookPro8,1 (ze względu na i5)
*_____________________
Ostatnie linijki ładowania się systemu:
Kod:
DSMOS has arrived
Refusing new kext com.apple.iokit.IOPCIFamily, v2.6.5: already have loaded v6.6.6.
Refusing new kext com.apple.iokit.IOPCIFamily, v2.6.5: already have loaded v6.6.6.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.