Still waiting możesz mieć właśnie z powodu instalacji na takim nośniku. Już lepiej jakbyś zorganizował sobie jakiś klucz USB, abo najlepiej dysk USB. Na dysku USB przynajmniej jakoś w miarę przyzwoicie działa OS X.
Pewnie masz rację ponieważ cały dzień walczyłem z tym komunikatem, próbowałem dograć jakieś kexty z poziomu windowsa ale nic z tego nie wyszło -zresztą podejrzewam że do odczytu danych z dysku sdhc nie potrzeba żadnych dodatkowych kextów bo urządzenie jest pewnie obsługiwane jakby w "standardzie"?
Niekoniecznie... nie jestem przekonany czy w ogóle Mac OS X został zaprojektowany do startu z karty SD. Z dysku USB, klucza USB, spokojnie odpalisz, ale SD, nie jestem przekonany. Do tego niektóre czytniki kart wymagają specjalnych kextów aby działały.
Nie rozumiem, dlaczego nie postawisz na tym sprzęcie Retaila ?
Ja mam identyczną maszynę (1201NL) i poszedł instalator OSX'a 10.6 Retail z pendrive'a.
Z tego co działa:
- grafika - przy opcji "GraphicsEnabler=Yes"
- touchpad i klawiatura
- LAN i Wifi przy wgraniu odpowiednich kextów - poszukaj na tym forum
- hotkeys
- reboot/shutdown
Nie działa:
- speedstep - nie potrafię poprawnie skonfigurować DSDT, może któryś z forumowiczów by pomógł ? Mam wygenerowany plik dsdt.aml z naniesionymi podstawowymi modyfikacjami
- sleep
- speedstep - nie potrafię poprawnie skonfigurować DSDT, może któryś z forumowiczów by pomógł ? Mam wygenerowany plik dsdt.aml z naniesionymi podstawowymi modyfikacjami
Przecież ten Atom w ogóle nie ma SpeedStepu...
_________________ Mac OS X Snow Leopard 10.6.8 (Retail x86_64)|Samsung R510|Magic Mouse
Core 2 Duo T6400 2GHz|4GB DDR2 800MHz|PM45 + ICH9M|GeForce 9200M GS 512MB|ALC262|HM500JJ|Yukon 88E8055|BCM94321MC Piszę poprawnie po polsku!Nie pomagam prywatnie przez PW. | Kext Wizard | Chameleon Wizard | HDA Wizard
Właśnie z działaniem speedstepu mam największy problem.
Wydaje mi się, że wszystko ustawiłem jak należy, ale jednak bateria jest zżerana bardzo szybko. Na dodatek funkcja sleep przy zamykaniu pokrywy laptopa nie działa, tak samo przy jej uruchomieniu.
W razie czego mogę zamieścić mój plik dsdt.aml.
Bardzo potrzebowałbym z tym pomocy.
Nie rozumiem, dlaczego nie postawisz na tym sprzęcie Retaila ?
A kto tak napisał... Jak da się zainstalować dystrybucję, to i da się Retail'a... ale nie koniecznie w drugą stronę. Dystrybucja to nic innego jak Retail z dorzuconymi hackintosowym stuff'em, sęk w tym że często zawierają one elementy zbędne lub wręcz kolidujące z niektórymi komputerami.
nekirc napisał/a:
Właśnie z działaniem speedstepu mam największy problem.
Widziałem atom'y z tabelami SSDT, nie mniej nie wiem jak je ugryźć. Aby działał PM pod OS X nie tylko musi być właściwa identyfikacja SMBIOS, ale też odpowiednie plisty w AICPM.kext, a tych dla ATOM'a nie uświadczysz... Moje przeczucie mówi mi że jest szansa uruchomienia PM na atomie, ale prawdopodobnie wymaga to edycje jakiś kextów i/lub np dorzucenie tabel SSDT do DSDT.
Pozwolę sobie sprowadzić rozmowę na mój poziom ...i powiem tylko, że spędziłem kilka chwil z Retialem i zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie:)
...ale (musi być jakieś ale) brakuje mi do pełni szczęscia touchpada oraz reboot/shutdown.
Myślę, że po zapoznaniu się z odpowiednimi wątkami poradzę sobie z wifi jednak mam takie amatorskie pytanko,
czy system posiada gdzieś w swoich zakamarkach możliwość wyłączenia usypiania po zamknięciu klapy?
Czy być może właśnie odpowiedni kext odpowiedzialny za reboot/shutdown daję taką możliwość?
--generalnie cieszę się, że tu na forum wszyscy tak chętnie udzielają porad, dziękuje Wam w imieniu wszystkich nowicjuszy!
VoodooPS2 - jakie masz pluginy. Często i gęsto jest konflikt między Mouse i Trackpad i trzeba jeden wywalić do kosza.
bakuz napisał/a:
czy system posiada gdzieś w swoich zakamarkach możliwość wyłączenia usypiania po zamknięciu klapy?
To jak pamiętam mała poprawka do DSDT - device LID albo jakoś tak... Ale generalnie zanim zaczniesz walczyć z ubiciem klapy, zawalcz z uruchomieniem sleep'a. Jak zadziała nie będziesz musiał ubijać klapy.
OK a gdyby tak podnieść wersje systemu z 10.6.0 do 10.6.8 ? wiem, że wiąże się to z modyfikacją kernela ponieważ 10.6.8 ma zablokowane atomy od intela jednak znalazłem coś takiego:
http://prasys.info/2011/0...nd-intel-atoms/
Zastanawiam się nad takim rozwiązaniem ze względu na fakt, iż od wersji 10.6.5 obsługa karty wifi Atheros AR9285 jest możliwa po zmodyfikowaniu DSDTa którego również gdzieś w sieci można znaleść. Myślicie, że taka zabawa ma sens? Zanim zainstalowałem u siebie retiala 10.6.0 to na innym kompie wgrywałem iAtkosa S3 v2 z wersją systemu 10.6.8 i diametralnie wielkich różnic nie dostrzegłem, czy coś przeoczyłem?
wystarczy zwykły upgrade do 10.6.8 i wrzucenie kernela z obsługą ATOM'a.
ogólnie niby wszystko takie proste ale piszę wiadomość z windowsa ponieważ system nie startuje po aktualizacji,
posłużyłem się Nawcom's Legacy Kernel. Jakieś propozycję?
W mojej szklanej kuli wyczerpała się manna i więcej nie pokazuje... Na tak postawione pytanie nie jestem w stanie bez niej odpowiedzieć nic konkretnego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.