Czyli grafika się znalazła i działa w 100% OK?... tylko sleep poszedł na spacer i nie działa w ogóle...
PS Szkoda że nie masz Leo... Leopard pisał w logach co powoduje jego "wybudzenie".
Tak grafika smiga na 100% na full. Moge Leo zainstalowac na 2 partycji . Dawno tego nie robilem . Ale jesli wystarcza te same pliki co mam obecnie w E/E zainstalowane na Snow moge to uczynic .
_________________ Compal FL90 | Intel Core 2 Duo T7300 | NVIDIA GeForce 8600M GT 256 | Asus WL-270N MiniPCI-E | ST9500325AS SATA 3Gb/s 500GB 5400 |
System:OSX Lion 10.7.1
Moge Leo zainstalowac na 2 partycji . Dawno tego nie robilem . Ale jesli wystarcza te same pliki co mam obecnie w E/E zainstalowane na Snow moge to uczynic .
Jakie to pliki... a powiem Ci czy mogą być te same...
Moge Leo zainstalowac na 2 partycji . Dawno tego nie robilem . Ale jesli wystarcza te same pliki co mam obecnie w E/E zainstalowane na Snow moge to uczynic .
Jakie to pliki... a powiem Ci czy mogą być te same...
Pewnie i tak się dowiemy że USB go wybudza...
no i od PS2 w S/L/E
P.S
Na twoim dsdt poprzednim bo domyslam sie ze osttania wersja jest tylko poprawiona pod moja karte chyba speedstep codzil spokojniej. Teraz wiatrak od procka jakos glosniej i ciagle chodzi. Ale to jeszcze bede weryfikowal. Juz sie instaluje Leon.
_________________ Compal FL90 | Intel Core 2 Duo T7300 | NVIDIA GeForce 8600M GT 256 | Asus WL-270N MiniPCI-E | ST9500325AS SATA 3Gb/s 500GB 5400 |
No niestety musiałbyś wrzycić odpowiedniki dla Leo...
Potrzbujesz:
fakesmc w wersji dla Leo -> blog netkasa
AHCIPortInjector - po kiego grzyba... masz ICH8-M - jak masz ustawione AHCI w BIOS'ie to nie ma potrzeby posiadania go.
CPUi - zbędny - możesz go wywalić... czasami nawet blokuje speedsteep
IOAHCIBlock... potrzebny - może być pewnie ten co masz
OpenHaltRestart - zbędny - jeśli chcesz rozwiązywać problemy z sleep/shutdown - to nie możesz mieć takiego popychacza, bo paradoksalnie on może przeszkadzać
PlatformUUID - zainstaluj chameleon'a RC4 - najlepiej z modem rekursor'a a będzie on zbędny.
czlowiek chyba juz wypadl z rutyny. Nie moge zainstalowac Leosia nawet czytajac tutka z forum. Po uruchomieniu nawet nie kreci sie koleczko. Chyba se juz dzis to odpuszcze .
P.S
Potwierdzam na ostatnim dsdt wiatrak ciagle leci na maksa . Co jest irytujace.
:mrgreen: czlowiek chyba juz wypadl z rutyny. Nie moge zainstalowac Leosia nawet czytajac tutka z forum. Po uruchomieniu nawet nie kreci sie koleczko. Chyba se juz dzis to odpuszcze .
P.S
Potwierdzam na ostatnim dsdt wiatrak ciagle leci na maksa . Co jest irytujace.
Witam!
Zastanawiam sie czy u mnie też wypada zrobic takie poprawki jak kolega uczynil w tym temacie ?
herkules, Teraz będziesz podawał wszystkie linki jakie znalazłeś w sprawie sleep'a i pytał czy zadziała...
Nie... powyższy nie dotyczy Ciebie - jest to wariacja tej metody co opisuje rzooff i dotyczy desktopowych wersji chipsetów intela a dokładnie ICH8 i ICH9. Twój to ICH8-M i jest to ten sam chipset co jest w np MacBookPro3,1 i 4,1 - nie potrzebuje takich sztuczek.
Jak pamiętasz, po moich poprawkach sleep już działał, ale coś nie wybudzało całego sprzętu...
herkules, Teraz będziesz podawał wszystkie linki jakie znalazłeś w sprawie sleep'a i pytał czy zadziała...
Nie... powyższy nie dotyczy Ciebie - jest to wariacja tej metody co opisuje rzooff i dotyczy desktopowych wersji chipsetów intela a dokładnie ICH8 i ICH9. Twój to ICH8-M i jest to ten sam chipset co jest w np MacBookPro3,1 i 4,1 - nie potrzebuje takich sztuczek.
Jak pamiętasz, po moich poprawkach sleep już działał, ale coś nie wybudzało całego sprzętu...
wyrabiam godziny w robocie a nie mam kompa pod reka wiec szukam linków. Odpale ten sleep nawet jak bym mial se wyrwac wszystkie wlosy na klacie.
Przyjrzałem się jeszcze raz i znalazłem chyba czemu nie chciała VGA wcześniej działać... otóż dodawałem właściwy fix, ale nie w tym miejscu... w MBP interesuje nas GFX0, a w Compalu nazywa się ono VGA , ale też jest i GFX0 ale pod innym adresem... prawdopodobnie DSDT w Compalach jest dla różnych wersji sprzętowych i zawiera kod w pewnej części zbędny.
Co zrobiłem, zmieniłem odwołania z GFX0 -> GFX1, dzieki temu mogłem zamienić nazwę VGA -> GFX0, w GFX0 wstawiłem fix do uruchomienia VGA. Dodatkowo poprawiłem nazwy urządzeń akumulatora i zasilacza.
Sprawdź jak zachowuje się:
1. VGA czy działa poprawnie
2. Akumulator czy się pokazuje (czy pokazywał się wcześniej na moim DSDT? jeśli nie to jak uzyskiwałeś jego ikonkę)
3. Czy podłączanie/odłączanie zasilacza wpływa na pracę, czy wszystko jest OK.
4. Sleep - czy się usypia i czy później się budzi... i tu czy masz jakieś skróty klawiszowe do ściemniania/rozjaśniania obrazu? jeśli tak to też sprawdź czy działają.
Jeśli nic nie będzie działać... to sorki... ale ja brodzę po omacku i modyfikacje robię "na czuja".
Jest to dokładnie wersja 1.8 z wprowadzonymi poprawkami nazw urządzeń do DSDT. Teraz wszystkie urządzenia nazywają się identycznie z tymi z macowych DSDT... teraz będzie Ci łatwiej porównywać kod.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.