Witam, staram się zainstalować Mac OS 10.6.3. Retail na moim Dellu 15 R. Jednak podczas instalacji komputer zawiesza się lub samoczynnie wyłącza. Ponieważ mam na dysku zainstalowanego Windowsa, używam bootloadera od Nawcom'a żeby to obejść. Przy instalacji jednak muszę jeszcze raz formatować partycję, mimo, że zrobiłem to wcześniej a GParted(to jeszcze nie jest najgorsze). Próbowałem zainstalować kilka razy i za każdym razem to samo. Nie wiem czy używam złej dystrybucji czy bootloadera, czy to coś innego? moja konfiguracja to
1. Dell Inspiron 15R(5010) , płyta główna Dell 0YXXJJ
2. Intel(R) Core(TM) i5 CPU M 460 @ 2.53GHz (SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, SSE4.1, SSE4.2)
3. Intel HM57
4. dodatkowego kontrolera brak
5. ATI Radeon HD 5650
6. IDT 92HD81B1X
7. Realtek RTL8103T-GR
8. Broadcom BCM4313
9. napęd i dysk podpięte pod interfejs SATA, układ MBR
10. klawiatura i mysz podłączona pod PS/2
Tylko ja mam MBR i czytałem że tylko w Nawcom Modcd jest możliwa instalacja. i nie chcę się pozbywać Windowsa. Problem nie tkwi w samym odpaleniu instalacji tylko w wyłączaniu się komputera podczas instalacji.
Pomógł: 226 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4240 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2012-02-11, 16:17
mosio, podejrzewam, że problemem jest właśnie Nawcom ModCD ponieważ jest ono przeznaczone głównie dla AMD. Skoro chcesz zostawić windowsa zaopatrz się w DVD+RW DL i zrób moda Retaila - dasz radę zrobić pod Windowsem za pomocą TransMac - przeczytaj mój wątek, są tam pliki do podmianki zarówno dla 10.6.0 jak i 10.6.3: http://forum.osx86.org.pl...47gb-vt1343.htm
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.