Robie to z pendriva usb. Próbowałem starszy os, snow leoparda i liona.
Tylko jeden z nich : "Snow_Leopard_Client_Server_10.6.2_SSE2_SSE3_Intel_AMD_by_Hazard.iso"
odpalił instalacje. Niestety po jej ukończeniu i restarcie, otrzymuje "panic(cpu 1 caller 0x2a7ac2)".
Ponieważ moja wiedza o tym systemie nie jest zbyt szeroka, a googlując wywnioskowałem, że ten błąd może
być spowodowany tysiącem powodów, chciałem spytać czy jakiś "Forumowicz" na podobnej konfiguracji zainstalował z sukcesem maca ?
Jeśli ktoś ma chwilę na to by poświęcić mi trochę swojej uwagi i pomóc - będę bardzo wdzięczny.
Obiecuje modlić się za te osoby przez cały tydzień (a może i więcej jeśli tylko będzie trzeba : )
FSUmod Pomógł: 1 raz Dołączył: 06 Lut 2012 Posty: 42
Wysłany: 2012-02-06, 10:56
Ja posiadam model wyższy który ma dual 2 core 1,2ghz oraz chipset 945gm 2gb ramu 60gb SSD i pomyślnie zainstalowałem wersje itakos s3 v2 lecz mam kilka przeszkód.
1. Osx pokazuje mi że mam dual 2 core lecz 800mhz. ( niewiem czy powinienem odpalic z -v cpus=2? )
2. Nie mogę odpalić digitizera :(
3. Zainstalowałem wczoraj polish lang i po restarcie jabłuszko każe mi znow restartować komputer :( zaczne zabawę od początku...
FSUmod Pomógł: 1 raz Dołączył: 06 Lut 2012 Posty: 42
Wysłany: 2012-02-06, 13:18
To jest co ja wybrałem
Bootloader Anval (Tobie też proponuje to wybrać bo obsługuje wiekszą ilość GPU)
Botloader Options : Graphics Enabler oraz USB
Patches : USB i Sleep Enabler
Drivers/ Main Hardware/ SATA/IDE, PS/2, CPU PM=P-State ,battery, card reader
VGA/ Intel / EFI String
Tak to wygląda
Niestety jeszcze nie jestem na tyle kumaty, ponieważ walcze z osx jeden dzień. Sam osobiście nie wybrałem żadnego Kernela i nie wiem jaki zastosować który jest w itakos s3.
C2D a Pentium M - to zupełnie różne platformy. Na w/w raczej tylko Leopard. Do snow nie wiem czy będą kexty przerobione pod GMA900. Wiem że ludzie odpalali ją pod Leopardem. Będziesz musiał się sporo nakombinować, nie będziesz miał PM, wifi do wymiany, ale jak się uprzesz to odpalisz...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.