Jako, że jest to mój pierwszy post witam forumowiczów.
Teraz to co bym chciał osiągnąć. Jak łatwo się domyślić na swojej maszynie chciałbym postawić iAtkosa S3 v2 (nie wiem czy mogę wstawić linka do niego jak nie to proszę o usunięcie [!CIACH]
Początkowo miałem nadzieje, że ktoś z podobną konfiguracją będzie przeprowadzał taką operację jednak się nie doczekałem. Znalazłem jednak interesujący wątek:
Kod:
http://www.hackint0sh.org/f213/158722.htm
Specyfikacja mojej maszyny czyli Lenovo R61i 8932-GMG ze strony lenovo:
Chciałbym prosić o pomoc w wybraniu opcji instalacji. Poniżej znajdują się linki ze wszystkimi komponentami systemu – proszę nie sugerować się tym jakie opcje są tam wybrane.
Prośbę mam jeszcze odnośnie podziału dysku o pojemności 160GB na dwa systemu OSX i Vista + oczywiście dane.
P.S.
Jeżeli potrzebujecie jakieś konkretne dane z tego raportu a nie chce się Wam go przeglądać to proszę napisać co mam w nim znaleźć.
Pozdrawiam,
krzysiek
1. Symbol modelu laptopa/płyty głównej: R61i
2. Jaki jest procesor, czy obsługuje instrukcje SSE2, SSE3: Procesor Intel Core 2 Duo T5750, obsługuje MMX, SSE (1,2,3,3S,), EM64T
3. Jaki jest mostek południowy (czyli chipset odpowiedzialny za obsługę napędów HDD i DVD): Mostek południowy Intela z rodziny Intel 82801HBM ICH8M , Chipset: Intel i965M/965ME/45M MCHBAR
4. Jaki jest dodatkowy kontroler napędów: Brak
5. Jaka jest karta graficzna: Intel X3100
6. Jaki jest kodek audio: Conexant Cx20549 @ Intel 82801HBM ICH8M - High Definition Audio Controller PCI
7. Jaka jest karta sieciowa: Broadcom NetLink BCM5787M PCI-E Gigabit Ethernet Controller
8. Jaka jest karta wifi: Intel PRO/Wireless 3945ABG Network Adapter
9. Czy napędy są podłączone przez interface SATA czy IDE i jak wygląda układ partycji na dysku docelowym: Napędy podłączone na Sata. Układ mogę zmienić - dostosuję się do waszych propozycji
10. Czy klawiaturę/mysz mamy podłączone przez USB czy PS2: podłącze myszkę i klawiaturę do laptopa na usb na czas instalacji
Moźe zaczne od tego co na pewno w tej chwili działać nie będzie:
Wi-fi Intel
Audio (ale głowy nie dam)
Reszta: bez problemu, ICH8, C2D, X3100.....dobry konfig a laptopa.
Co zaznaczyć: Myślę źe po przeczytaniu tego wątku do którego cię odniosłem, będziesz wiedział.
Pozdrawiam
PS: Usuń ten link do "Pirata", na forum nie podajemy linków do czegś takiego (piraów, torrentów.....)
_________________ MacOS X Lion 10.7.2 64-bit on MSI P55-GD65 (Intel P55, ALC889) | i5-750 2.66 Ghz | G.Skill ECO 4GB DDR3 1600Mhz CL7 | ZOTAC NVidia 9600GT AMP! Edition | Samsung HD103SJ
MacOS X Lion 10.7.2 32-bit on Gigabyte EP41-UD3L (G41 + ICH7R) | Intel Pentium E5300 2.6Ghz | 3GB DDR2 | Palit NVidia GeForce 7600GT | Seagate 7200.12 500GB
MacOS X Lion 10.7.2 64-bit on MacBook Pro 15' Mid-2010 | i5-520M 2.4Ghz | NVidia GeForce GT330M + IntelHD | 4GB DDR3 | Toshiba 320GB 5400rpm
iPhone 4 32GB White + iOS 5.0.1 JB | TL-WR1043ND + OpenWRT (GargoylePL) | NIE POMAGAM NA PW!!! | Snow Leopard 10.6.8 Retail z BootCD | Piszę poprawnie po polsku!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.