Mam OSX na Compaq6720s (dzięki pomocy forum).
Korzystam z niego w domu. W podróży korzystam z IBM x41 z ubuntu.
Chciałbym zmigrować go na OSX ale na 10.6. I tu pytanie - są gotowce na wersję tablet a czy ktoś mi pomoże znaleźć coś na X41 w wersji bez tableta?
1. Procesor Intel Pentium M Centrino 1,5 GHz
2. Płyta główna - nie wiem
3. Chipsety - nie wiem
4. Karta sieciowa ethernet zintegrowana
5. Karta sieciowa wi-fi zintegrowana
6. Dźwięk zintegrowany
7. Grafika zintegrowany
8. Dysk ATA 60GB
9. Pozostałe
Bluetooth
DVD Combo
Dual Touchpad and Track Stick with both sets of buttons
Czytniki kart SD
Trusted Platform Module (TPM), biometric fingerprint reader
3. Chipsety - nie wiem
(...)
7. Grafika zintegrowany
Z tych "informacji" nic nie wynika...
Spróbuj komendą lspci.
Wpisz lspci -nn w terminalu i wklej w [code] co się wyświetli. Najważniejsze to dowiedzieć się jaką masz grafikę i chipsety. Jeśli masz niekompatybilne to wtedy nie ma sensu dalej szukać.
_________________ Mac OS X Snow Leopard 10.6.8 (Retail x86_64)|Samsung R510|Magic Mouse
Core 2 Duo T6400 2GHz|4GB DDR2 800MHz|PM45 + ICH9M|GeForce 9200M GS 512MB|ALC262|HM500JJ|Yukon 88E8055|BCM94321MC Piszę poprawnie po polsku!Nie pomagam prywatnie przez PW. | Kext Wizard | Chameleon Wizard | HDA Wizard
Procesor nie jest wpierany przez OS X - ma tylko zestaw instrukcji SSE2 i wymaga specjalnego kernela aby w ogóle ruszyć system. Jak pamiętam, to w tym chipsecie masz GMA900 - są stare metody jeszcze z czasów tiger'a aby ją odpalić, ale musiałbyś poszperać jak i czy...
Generalnie do czasu aż nie zrobisz dobrego "remanentu" sprzętu i nie sprawdzisz czy da się uruchomić, nie ma sensu deliberować... sprawdź co masz i szukaj/pytaj jak nie znajdziesz czy się da uruchomić...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.