Wysłany: 2012-02-16, 14:06 SL strasznie zwolnił po aktualizacji z 10.6.3 do 10.6.8
Witam,
po aktualizacji do 10.6.8 system operacyjny system operacyjny się ładuje, ale praktycznie nie odpowiada. Myszka chodzi płynnie, ale nie jestem w stanie niczego uruchomić. Wifi także nie działa, dźwięku chyba też nie ma, bo nie jestem w stanie regulować głośności przyciskami.
Przed aktualizacją system działał bardzo sprawnie i wszystko działało jak należy. Potrzebuję koniecznie nowszej wersji niż 10.6.3, aby móc korzystać z nowego XCode SDK.
Snow leoparda mam na partycji HFS+, zainstalowany przy pomocy iAtkos S3, korzystałem z 10.6.8 combo update, przed rebootem skorzystałem z Multibeast 3.10.1 instalując m.in. pakiet EasyBeast. Przed zastosowaniem Multibeast wgrałem również kexty IOPCIFamily oraz AppleACPIPlatform z wersji 10.6.7 (nie mam już błędu PCI configuration begin przy bootowaniu).
Używam grub'a do bootowania, mam w sumie 4 partycje (hfs+, ntfs z win7, ext4 z ubuntu 11.04 oraz jedną fat32 dla przechowywania danych)/
Czy ktoś jest mi w stanie pomóc? Czytałem już wiele tutoriali na necie, ale nic nie znalazłem
moja lista sprzętu:
1. Dell Inspiron 1545
2. Intel Pentium Dual Core T4200 - obsługuje SSE2, SSE3
3. 82801M (ICH9-M)
4. brak
5. Mobile Intel 4 Series Family (GM45 Express Chipset)
6. 111D 0887 (Vendor ID należący do Integrated Device Technology Inc.)
7. Marvell Yukon 88E8040 PCI-E
8. Dell Wireless 1397 WLAN Mini-Card
9. Nagrywarka DVD (HL-DT-ST DVD+-RW GT10N ATA Device),
dysk twardy Western Digital (WDC WD1600BEVT-75ZCT2 ATA Device),układ partycji MBR
10. PS2
Ostatnio zmieniony przez kop4 2012-02-16, 14:12, w całości zmieniany 1 raz
Wiem jaka jest sytuacja z grafiką, system śmigał bez zarzutu (w wersji 10.6.3), dopóki nie spróbowałem zrobić update'a do nowszej wersji. OSX'a chcę używać tylko do środkowiska programistycznego do iOS
strzelam, że aktualizacja lub multibeast nadpisał jakieś kexty, które teraz uniemożliwiają mi korzystanie z OSX
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.