Można i nawet polecam... jak masz kexty do dźwięku, to je też można dorzucić...
Potem pozostaje już tylko rozkoszować się ładną animacją i z muzyką w tle przejść kreatora ustawień konta.
Jest sporo nowocześniejszy, dodano obsługę w nim kart NVidii od 8xxx w górę, unowocześniona sekcja kart ati 4xxx, itp. Dzieki niemu można używać jedynie jednego uniwersalnego injectora do grafiki, i najważniejsze działa z /E/E.mkext kiedy inne nvkush itd nie chcą.
To bede musial potestować. Wczoraj probowałem z 10.5.7, ale przy starcie miałem tylko blue ekran. Wgrywałem instal.pkg oraz Aty_init do E/E. Jednak jak pisałem działam tylko wyłacznie na 10.5.6 czy do tego tez moge ładować ATY_init ? No i czy jest sens, jeśli Natit.kext działa dobrze ?
instal.pkg
ponieważ masz je już w najnowszej wersji w 10.5.7, wystarczy sam ATY_Init, może być wrzucony do /E/E ale musi być z /E/E zrobiony mkext. Możesz użyć skryptu - do znalezienia w tym dziale lub poprzez link z pierwszego postu.
Jak miałem 10.5.7 to załadowałem tylko ATY_init do E/E.mkext i podczas startu miałem czarne tło z dziwnymi paskami. Ale chyba problem jest z tego powodu :
Najpierw zgrałem sobie clona 10.5.6 [ czysty retail ale juz z wgranym driverem dla Ati HD 4850 i w E/E Natit.kext ] Potem wgrałem combo update a nastepnie chameleon 2 i do E/E.mkext wrzuciłem Aty_init , bez wgrywania instal.pkg. Czy czasem nie zostały stare drivery w S/L/E, które miałem na clonie ? Czy może combo update wymazuje je.
Wysłany: 2009-07-15, 11:08
ATY_Init nie zawsze działa z Extra. Być może, że w ten sposób działa z kartamia ATI (taką ma 314TeR), a z Nvidia (moja) nie. Mimo, że próbowałem na kilka sposobów. Możliwe, że jest to związane z konkretnym modelem karty- nie wiem.
Ten injector ma np. taką zaletę, że nie tylko jest uniwersalny, ale np. sam rozpoznaje model karty i ilość VRAM. Czego nie potrafi ani nvkush, ani tymbardziej nviject...
Jakby ktoś koniecznie chciał jednak nvkush'a - to oto sam kext:
Pomógł: 234 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4446 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-07-15, 15:18
DL, a uprawnienia?
ATY_Init ma wygodny instalator, gdzie możesz wybrać partycję docelową. Więc jeśli instalujesz go w /S/L/E, to nie ma co się bawić w terminalu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.