A ja nie rozumiem koncepcji LiveDVD.
Po co to w ogóle potrzebne
Przecież to nie nadaje się do pracy. Rozumiem że czasami potrzebny jest taki system by coś naprawić jak się spierdzieli ale do codziennego użytku to chyba za bardzo komfortowe i wygodne nie jest. Mam jakąś distro Live linuxa ale jeszcze nigdy nie była mi potrzebna, więc ....
Rzadko się przydaje, ale lepiej jak jest i ją mieć, niż potem mieć problemy. Pierwszy przykład zastosowania to instalacja osx sposobem 314TeR na laptopie, który ma jeden dysk a nie mamy zewnętrznego. W podobnym przypadku przyda się do naprawy takiego systemu, jeżeli korzystamy tylko z OSX (brak windows i macdrive)...
_________________ 10.6.1 on: Gigabyte P35C S3 - Core 2 QUAD Q6600 - AHCI - HD2600PRO 512mb - GFX w/o qe/ci
10.5 BOX + 10.5.6 Combo on: Acer, GM965 (x3100), ICH8 10.6.1 on: Asus p6t deluxe X58, i7, GF260
O właśnie. Kolega 314TeR opisał instalację z poziomu innego dysku lub dysku USB z Leopardem a tu masz nowy sposób na zrobienie tego bez potrzeby instalacji systemu 2 razy by mieć go w wersji finalnej tylko raz na GUID.
To chyba już trzeci sposób na instalację Retaila (wliczając Boot132). Nie liczę tu E-FIX bo nie widziałem go jeszcze w Polsce.
Ja inaczej instaluję Retaila. Zakładam standardowo 2 partycje na GUID: Mac i Dane. Na partycji Dane instaluję Kalywaya. Rozpakowuję na niej obraz, montuję go, instaluję system na partycji Mac, dopieszczam go etc. Potem po uruchomieniu Retaila formatuję partycję Dane i to na tyle :)
_________________ Dystrybucje Leoparda
Retail 100% , EFI , Bootcamp , 10.6.2
Lan - OK , Wifi - OK, Grafika - OK, Sleep - OK, Dzwiek - OK
Macbook 13" ;P
herkules Pomógł: 2 razy Dołączył: 17 Gru 2008 Posty: 321
Wysłany: 2009-01-21, 12:24
Pomeczyłem wczoraj tego iPC po wczesniejszym update poprawek. Poszlo o dziwo bez zgrzytu jest i restart jest i wyłączanie ale zapomnialem o poprawce na montowanie dmg No i tu jest problem niby wgrzuciłem kexta z 10.5.5 ale niektóre obrazy moge zamontowac a niektóre nie. Może coś żle robie ? Może ktoś ma pomysł ?
No i sie doczekalem za dwa dni bedzie dostepny nowy Leo4All w wersji liveDVD z mozliwoscia instalacji...wiec bedzie tak jak w linuxie :))) jak zapasi nam do szur bur install i mamy MACa :) Hurrrra moze w koncu uda mi sie zainstalowac go na moim lapku :)
Być może powróci jak wyjdzie Snow Leopard (tak mają w planach twórcy projektu Leo4All).
_________________ Snow 10.6.4 retail GUID/MBR Chameleon PC_EFI DSDT | Celeron Dual Core E1400| Gigabyte GA-EP41-UD3L |GF 9400GT (efi-string)| Audio SWEEX SC004 USB (out of the box)
Informacje i nowości - newsy ze świata Hackintosh i OSx86. Interesujące strony, fora, tutorial, niezbędne narzędzia do instalacji Mac na PC. Na mojej stronie Facebook -> http://www.facebook.com/p...126142047417526 Zapraszam do subskrypcji strony "Lubię to"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC x86. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.