herkules Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Gru 2008 Posty: 299
Wysłany: 2009-06-21, 16:24
314TeR napisał/a:
Masz zainstalowane jakieś "zarządzanie energią"?
One często blokują procesor poniżej minimalnych wymagań Leoparda. OSInstall to wykrywa i nie pozwala się zainstalować.
Tak przy istalacji ideneb zaznaczylem zarzadznie bateria czy jakos tak. Wtedy mi wykrywa baterie jaka mam w laptopie i pojawia sie opcja zarzadzania energia .
Świetny opis - bardzo mi pomógł. Mam jednak kilka problemów. Pierwszy - po wykonaniu komendy:
"sudo kextcache -a i386 -m Extra/Extensions.mkext Extra/Extensions" otrzymuję wiele komunikatów o powiązaniach (dependencies) - bodajże że nie mogły zostać odnalezione i mogą być gdzieś indziej. W każdym razie system wstaje, więc to chyba nie jest duży problem... A może tak musi być? Ale - niestety nie mam dostępu do internetu. Moja karta to Realtek RTL8139. Ten sam problem spotkał mnie na zmodyfikowanych dystrybucjach 10.5.6 i 10.5.7. Co mogę w tej sytuacji zrobić? Na drugim forum o OSx86 powiedziano mi, że nie potrzebuję driverów do Realteka RTL8139 i że na Retailu powinien działać. Otóż nie działa i nie wiem co z tym zrobić. Z góry dziękuję za pomoc.
_________________ Mac OS X 10.5.7 Retail & Chameleon 2.0RC1
"sudo kextcache -a i386 -m Extra/Extensions.mkext Extra/Extensions" otrzymuję wiele komunikatów o powiązaniach (dependencies) - bodajże że nie mogły zostać odnalezione i mogą być gdzieś indziej. W każdym razie system wstaje, więc to chyba nie jest duży problem...
Wspominałem o tym... pisze że zależności są niespełnione, ale jak wiemy że cel odwołań na pewno jest w /S/L/E - to nie ma co się przejmować... przy starcie oba mkexty, ten z /E/E i z /S/L/E są "łączone" i zależności są spełnione.
Realteka RTL8139 - powinien działać... jeśli nie chce... to sam jestem zdziwiony... może masz jakąś egzotyczną odmianę... jak nie da rady go odpalić to wywal go i zastąp np 3com'em 3c905
Chciałbym Ci dać 100% odpowiedź, ale jak już opisywałem na forum 3c905 jest wiele odmian... ale wersje B i C powinny działać bez problemu... i bez żadnych sterowników... a na razie poszukaj info co jest z Twoim Realtek'iem że nie chce działać... może jest to znany problem.
Ja już dawno zacząłem - jeszcze jak Kalyway 10.5.2 był "na topie" ;)
Ostatnie pytanie. Chcę dograć IOPCIFamily.kext - wrzucić go jak te poprzednie do Extensions1 i wykonać ponownie te komendy?
Pomógł: 61 razy Wiek: 32 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 1228 Skąd: warszawa
Wysłany: 2009-07-14, 23:49
nvkush to też jest po prostu kext, więc można go wrzucić do /S/L/E przed bootowaniem.
Ale chyba lepiej i prościej będzie zamiast tego użyć netkas'owego ATY_Init...
_________________ MacOS X 10.6.2 (retail, 64bit)+Chameleon2 RC4 | ASUS P5B-V | C2D E4600 2,4 Ghz | GeForce 8400GS (EFI String) | Asus WL-138g v2
MacOS X 10.6.2 (retail, 32bit)+Chameleon2 | Toshiba Satellie L40-17R (T2330 GMAX3100 / GM965 ICH8M ALC660 RTL8139 + AirPort)
| Jak zacząć | Słowniczek | Terminal dla początkujących | Snow Retail by rzooff |
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC x86. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.