to musze tego kexta spróbowac... bo na obecnym zawsze dostaje KP gdy uzywam napedu DVD - za wyjątkiem sytuacji gdy nagrywam/odtwarzam zaraz po starcie systemu
bo na obecnym zawsze dostaje KP gdy uzywam napedu DVD
Tego nie gwarantuję, bo nigdy nie miałem podpiętego napędu IDE pod ten kontroler... jedynie mam go w systemie i widzę że jest aktywny. Sprawdź i daj znać jak poszły testy...
Wstęp i wymagania:
Aby wykonać tę instalację musimy spełnić następujące warunki:
1. Posiadać komputer na którym działa system z kernelem Apple'a popularnie nazywanym Vanilla lub Voodoo/XNU (obecnie spełniające te wymagania to komputery z procesorem Intel i obsługą instrukcji SSE3 - np cała rodzina core, niektóre nowsze P4)
2. Działający system z OS X Leopard na komputerze na którym będziemy robić instalację, np na zewnętrznym dysku USB.
I tu zaczynają się pytania...;] Czy trzeba mieć już hackintosha, aby przeprowadzić tą instalację??
Czego was tam teraz w tej szkole uczą?
Kolego napisz jedno zdanie po polsku!
Trochę mnie to przeraża... a sam myślałem że miałem trudno... ale koniec off-top'a...
Masz na dysku zainstalowanego Leoparda w wersji 10.5.8 (nie ważne skąd), oraz płytę z instalacją Leoparda w wersji BOX tzw. Retail i pytasz się czy możesz go bez problemów zainstalować... Odpowiedź brzmi Tak, z każdej wersji Leoparda można zainstalować każdą wersję Leoparda na dysk docelowy metodą OSInstall.mpkg. Którą wersję (10.5.0 do 10.5.8) docelowo chcesz uzyskasz, zależy jedynie od tego z jakiej wersji płyty będziesz instalował system, oraz którą aktualizację combo zainstalujesz finalnie na końcu... Jedynie nie możesz "cofnąć" wersji w tył, tzn jeśli masz jako bazę instalacji płytę w wersji 10.5.6 to możesz uzyskać docelowo 10.5.6 (bez instalacji combo) oraz 10.5.7 lub wyższą stosując odpowiednią wersję aktualizacji combo.
Udalo sie w koncu po walce niczym 2 wojna swiatowa, podstawowy system stoi na lapie.
Nie wiem jak u Was ale u mnie kexty ktore Piter zaproponowal wgrac do folderu Extra/KextStore
jakos wcale nie mialy ochoty umiescic sie w Extra/Extension, zmiana uprawnien, wykonywanie chasche.sh nie przynosily efektu.
W koncu recznie przekopiowalem je do Extension i system wstal
Po wczytaniu VoodooPS2Controller mam co prawda tylko klawiature, tracpoint nie chodzi, ale z tym bede walczyl pozniej,
Teraz kolej na pozostale kexsty, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Acha, czy jest jakas mozliwosc, zrobienia w tym momencie kopi systemu, tak aby nastepnym razem rozpoczac od tego momentu?
_________________ MBP 13" 320 GF
Gigabyte GA-E7AUM-DS2H ,obudowa G4,2GB DDR2 800 MHz, Q8200, DVD slim USB, WiFi ASUS WL-138G,GF210 512MB - WiFi - dziala, Snow Leo Retail 10.6.8 nie dziala dzwiek, oraz zle widzi pamiec po wyzej 2 GB (wiesza sie po kilku minutach)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.