Chce pogratulowac pakietu WASH&GO dzieki ktoremu SnowLeopard instaluje sie i dziala jak nigdy dotad.
100% SU, wszystko dziala jak nalezy. Meczy mnie jednak ta predkosc wentylatorow. Czy naprawde nie ma na to
sposobu systemowego? Regulator obrotow nadaje sie raczej na wentylatory do obudowy gdzie nie trzeba czuwac
nad temperatura. To powinno sie to odbywac automatycznie. Strasznie mnie irytuja te MAKSYMALNE OBROTY
no i nie musze pisac ze trwalosc fanu i zywotnosc sie strasznie skroci.
Istnieje jakas rada sensowna na te JEDYNA BOLACZKE?!
A odpaliłeś QFan w BIOS'ie... u mnie problem był z wentylatorem CPU, ale pozostałe wentylatory działały zgodnie z ustawieniami QFan. Chłodzenie CPU rozwiązałem w skuteczny sposób - użyłem Scythe Mugen który przy maksymalnych obrotach na 12cm wiatraku było to 1350 obrotów a nawet przy tym maximum Mugen jest praktycznie niesłyszalny.
Owszem ze odpalilem. Miedzy slowami czytajac w poprzednim moim emailu widac ze mam problem
z wentylatorem tylko na CPU. Skoro jedyny sposob to aby bylo ciszej to zmiana wentylatora,
bede musial to chyba zrobic. Troche slabo - ale coz.
Niestety zgłaszałem ten problem wsparciu asus'a (jest po polsku), Dostałem niestety zwrotną informację, że "płyta jest end-of-life" i nie jest wspierane jej usprawnianie, nie mniej przekażą do działu R&D na Tajwanie moje uwagi... było to na jesieni i jak widać nic się nie zmieniło.
Spróbuj do nich napisać, bo wg mnie nie jest to "usprawnianie" a usunięcie usterki i to dość dokuczliwej, bo powodującej zmęczenie poprzez hałas... może jak będziesz upierdliwy to coś w końcu zrobią... ja odpuściłem, bo mi to nie przeszkadza. Jako ciekawostkę powiem Ci że dzieje się to tylko na tych mocniejszych procesorach. Jak miałem słabszy E6400 to nie było tego problemu.
PS Polecam Ci też dobrze wydmuchać obudowę. Przy starcie jest test temperatury w budzie, jak nie będzie poniżej pewnego poziomu to wiatraki nie zwalniają i wszystkie chodzą na max'a. Może to jest prozaiczny problem
Właśnie wykonałem aktualizacje do 10.6.3 - efekt brak dźwięku
314TeR napisałeś aby w takiej sytuacji przywrócić AppleHDA 1.7.9 dostępne w 10.6.2, możesz napisać jak to najprościej wykonać?
Pozdrawiam
_________________ Lion 10.7 | Snow Leopard 10.6.7 Retail | Windows 7 | Ubuntu 10.10 | Asus P5W DH Deluxe | EN9400GT SILENT/DI/512MD2 | 4GB Ram | Core 2 Duo E6750
Normalnie trzeba było przed updatem wykonać kopię AppleHDA z 10.6.2 , następnie po wykonanym updacie (i restarcie systemu) podmienić tym kextem kext z S/L/E, przebudować mkext za pomocą kextutility. Restart i masz dźwięk. Proste jak ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.