Pomógł: 227 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4232 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-09-03, 19:46
Nie wiem skąd pomysł na formatowanie dysku. W każdym razie po takiej operacji na dysku masz pozamiatane i możesz zacząć instalację od nowa.
Jeśli faktycznie "niechcący" sformatowałeś sobie dysk - trudno mi w to uwierzyć - to namawiałbym by przed kolejną próbą dokształcić się choć trochę w podstawach obsługi komputera.
A da się niechcący formatować dysk ? Może nie jasno się wyraziłem. Chodzi o to ze zrobiłem format i wszystko na nowo zainstalowałem (celowo). Na Macach się nie znam kompletnie, tylko wydają mi się ciekawe i che się nimi pobawić , windows dla mnie to żaden problem
Pomógł: 227 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4232 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-09-03, 20:55
No dobra, teraz już rozumiem, co zrobiłeś
To jeszcze napisz dokładnie jak to robiłeś, co powybierałeś i co się dzieje przy próbie uruchomienia (verbose mode)?
Zainstalowałem wszystko tak jak przedtem gdy system działał przez -x nawet wyrzuciłem sterowniki wifi, audio i grafiki.
Przy ładowaniu systemu nic się nie dzieje ( czarny ekran) tak jakbym Maca nigdy nie zainstalował. Poprzednio przy partycji makowej jako aktywnej od razu pojawiał się ten ekran z "kameleonem".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.