Postawilem wczoraj Gold Master lwa na p5Q Deluxe. Do karty sieciowej uzywam skge.kext jest to yukon 8001. Dziala, lecz po wybudzeniu nie moze zlapac adresu ip z DHCP.
Kolejna sprawa to sleep przechodzi normalnie zas przy wake wstaje, restart (w tym momencie resetuje mi cmos) po czym wstaje jakby nigdy nic.
Jakies sugestie? to ostatnie problemy ktore stoja na przeszkodzie do pelnego funkcjonowania.
_________________ Lion na XPC z FakeSMC, DSDT Fix. P5Q Deluxe/8800GT/C2Q (Cstates by Asus UEFI)
Wyglada na to ze latajac tablice acpi zle podeszlismy do tematu. Zamiast babrac sie w ich latanie/kastrowanie i inne bzdury to trza bylo od poczatku skrupulatnie je przepisywac.
Teraz apple ostro sie zabralo za odswiezanie kextow... ma krysztalowa kula podpowiada ze walka bedzie co update z kolejnymi to drobnymi problemami.
Amen -.-
_________________ Lion na XPC z FakeSMC, DSDT Fix. P5Q Deluxe/8800GT/C2Q (Cstates by Asus UEFI)
shadowmajk,
Witam,
Mam tą samą płytę główną, możesz mi powiedzieć jakiego kexta użyłeś do karty dźwiękowej ? bo za nic nie mogę jej odpalić.
Z góry dziękuję za odp
Kolejna sprawa to sleep przechodzi normalnie zas przy wake wstaje, restart (w tym momencie resetuje mi cmos) po czym wstaje jakby nigdy nic.
u mnie troszkę inaczej zasypia bez problemu i wstaje też ale potem przy zamknięciu/zresetowaniu systemu też reset cmosu !, poprawka "CMOS Reset fix" dodana do dsdt na snow nie było problemów działał sleep jak należy. Poszukuję rozwiązania cały czas jak coś uda mi się wykombinować napiszę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.