Lion zainstalowany (oczywiście retail) i odpala z samym fakeMSC.kext. Najnowszy chameleon z chameleon Wizarda. Teraz trzeba dograć resztę.
Jeśli ktoś jest zorientowany to prosiłbym o info, jakie poprawki beda niezbedne do dsdt, pod jakiego maca w smbios mam sie podszyc, ewentualne kexty do lanu. Dźwięk mnie niezbyt interesuje, bo używam esi dr dac nano na USB.
Najważniejsza sprawa teraz to jak odpalić grafikę... i lan.
Na razie USB chodzi ok, restart ok , wylaczanie ok.
btw.
Chętnie bym kupił coś na Z68, ale brak kasy na nową podstawkę, a starej nie chce ;]
heh,
Zainstalowałem tę chimere + do tego extra, graphis enabler = yes,
fake msc kext i mam na starcie KP takie ze nie wiem o co kaman w ogole.
Moze lepszy bylby ten chameleon, problem w tym, ze zawsze instalowalem z paczek. jest do tego gdzies tutek ??
zarowno na smbios mac book pro 8,1 jak i mac mini 5,1 z chameleon wizarda
Pomógł: 226 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4240 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2011-12-22, 17:56
darknorthpl, jak nie masz patchowanego BIOSu lub nie używasz SpeedSteppera to nie odpalisz kompa bez NullCPUPowerManagament i chameleon nic Ci tu nie pomoże.
Pomógł: 226 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4240 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2011-12-22, 18:32
Odpal z komendą -v bo nie widać jaki dokładnie kext powoduje KP ! Widać tylko AppleIntel.... pewnie będzie właśnie przez AppleIntelCPUPowerManagament.kext
Wysłany: 2011-12-22, 21:33
DSDT też Ci nie pomoże Ponadto może się okazać, że wcale nie jest potrzebne jak na nowych MSI Z68 czy Asusach (poza patchem eSATA w asusie i sekcji HDEF którą można załatwić HDAEnablerem.)
Po prostu trzeba użyć speedstepera i tyle. Nie ma żadnych problemów z zarządzaniem energią i przejściem z jednego stanu w drugi. Ale układ dźwiękowy to niestety niewydarzony masz Aż dziw bierze, jak skoczyły ceny płyt głównych przez pół roku
_________________ Pentium G620 LGA1155 ASRock H61DE/S3 2x2GB RAM DDR3, Radeon HD5450, Samsung F1 500GB Fortron 350W MDN Windows 7 HP Mac OS X Lion 10.7.3
No co do audio to się zgodzę, ale nie mam zamiaru go używać więc nie patrzylem na niego przy kupowaniu
Zainstalowałem czysty 10.7, wrzucilem fakeMSC, chameleon od oswaldiniego, graphisenabler=yes,
do tego smbios mac mini 5.1
użyłem speedstepera do 10.7-10.7.1 i system nie wstaje ;/
mam taki komunikat
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.