Witam, na wstępie chciałem powiedzieć, że zanim napisałem tego posta przestudiowałem wiele tutoriali dot. instalacji osx lion na pc oraz sterowników, udało mi się zainstalować liona, ale mam następujące problemy z którymi męczę się od dłuższego czasu otóż, lion uruchamia się tylko i wyłącznie wtedy, kiedy mam włożony pendrive - i tutaj pierwsze pytanie - co i jak dokładnie zaistalować, żeby uruchamiał się z dysku? Następnie mam problem ze sterownikami, otóż czy jest jakiś gotowy plik ze sterownikami na płytę ASUSA P5Q PRO? ściągnąłem już plik dsdt o takiej nazwie, ale jak go uruchomić?
Następnie nie mam internetu na sieciówce zintegrowanej z tą płytą. Moja konfiguracja sprzętowa to:
Core2Duo E8400
4GB RAM 1066
ASUS P5Q PRO
GTX 280 1GB
Creative Sound Blaster X-Fi Extreme Audio
czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć mi krok po kroku co i jak ściągnąc i zainstalować, żeby był internet oraz dzwięk oraz, zeby system startował z dysku.
bardzo proszę o pomoc
Pozdrawiam serdecznie.
vayneertz Pomógł: 2 razy Wiek: 18 Dołączył: 18 Kwi 2010 Posty: 62 Skąd: Kraków
Wysłany: 2012-02-20, 01:05
Zły tytuł wątku, zastosuj się do zasad panujących na forum.
Specyfikacja sprzętu także zła - niepełna. Prosisz o pomoc z ethernetem i dźwiękiem a skąd my mamy wiedzieć jaki model posiadasz? Przeczytaj to: Jak zrobić listę konfiguracji sprzętu
Jeśli chodzi o start z dysku... musisz zainstalować jakiś bootloader (np. Chameleon), zrobisz to np. poprzez program Chameleon Wizard (znajdziesz go na forum)
Nie zapomnij po tym zabiegu przenieść folder Extra z pendrive'a na ten dysk.
Do ethernetu AttansicL1eEthernet.kext a do dźwięku LegacyHDA pod ALC1200 od 314TeR'a (jest na forum w otwartym dziale dev).
I nie używaj cudzego DSDT tylko przygotuj własne - jest to 10 minutek roboty.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.