Wysłany: 2011-11-26, 18:17 ASUS P7P55D Premium, ciągłe wybudzanie ze sleepa
Witam,
Zakupiłem płytę P7P55D Premium tylko z powodu, że posiada SATA 6GBps (w sumie to 5Gb, do tego SSD działa na niej tylko 150 zapis i 350 odczyt, niestety nie wiem, czemu tak mało), ale do rzeczy, mimo, że płyta jest prawie identyczna jak P7P55D - niestety się nie usypia. Komputer wygasza dysk i monitor, po czym migają diody na płycie, odpala się HDD, i znowu gaśnie, znowu diody i tak w kółko. Próbowałem najróżniejszych ustawień BIOSu, innych wersji BootCD - niestety ciągle to samo. Jedyna nadzieja w Was - mam jeszcze 5 dni, potem płyta odchodzi.
Tak wygląda konfiguracja sprzętu:
Procesor: Intel i7-870 2,93 GHz 8MB cache, 133MHz, MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, SSE4.1, SSE4.2
Płyta: ASUS P7P55D Premium (bios 2003)
Chipset: Intel P55 Express
Dodatkowa sata: Marvell® 88SE9123 SATA controller 6Gb/s
LAN (dual): Realtek® 8112L / 8110SC Gigabit LAN
Audio: VIA VT2020
Grafika: ASUS GeForce 9600GT
Do płyty nie są wpięte żadne urządzenia na IDE oraz na PS/2. Ten sam zestaw na zwykłej P7P55D usypia się bez problemu.
Wyciągnąłem z niej DSDT pod ubuntu wg poradnika na forum, tu jest paczka z całym zestawem:
Kod:
http://busted.pl/dsdt.zip
Zrobiony jest także dump z IORegistryExplorera:
Kod:
http://busted.pl/dump.ioreg
System to Lion 10.7 uruchomiony ostatecznie za pomocą UniBootX - po instalacji jest tylko uruchamiany Chameleon Wizard i instalacja aktualnego, na tym z UniBootX system nie wstaje.
Zainstalowane kexty to:
fakesmc.kext
IONetworkingFamily.kext
JMicron36xeSATA.kext
OrangeIconFix.kext
Jeżeli są jeszcze potrzebne jakieś informacje, postaram się zaraz je dokładnie uzupełnić.
PS rzooff: Sorka za wczorajszy niedbały temat, pisałem na starej klawiaturze na tamtym kompie i jak mi co chwilę usuwało po kilka linijek tekstu, to już szału dostawałem, mam nadzieję, że teraz już będzie wszystko ok.
narkoman, do ej płyty potrzebujesz poprawić w DSDT dosłownie RTC, TIMR, HPET...
Po tym powinien już system wstawać z pełnym PM na identyfikacji iMac 11.x
narkoman napisał/a:
Zainstalowane kexty to:
Gdzie?
Cytat:
IONetworkingFamily.kext
JMicron36xeSATA.kext
A do czego Ci to... do sieci najlepszy Lnx2Mac...
Najlepiej abyś wrzucił wszystkie kexty do /S/L/E a w Twoim wypadku na początek starczy TYLKO FakeSMC... orange icon, voodoohda itd to już odpalanie dodatkowych rzeczy i np nieodpowiedni wersje mogą powodować opisywane problemy.
narkoman, do ej płyty potrzebujesz poprawić w DSDT dosłownie RTC, TIMR, HPET...
Po tym powinien już system wstawać z pełnym PM na identyfikacji iMac 11.x
Czy byłby ktoś na forum tak dobry, i mógł to poprawić? ... ;-|
314TeR napisał/a:
narkoman napisał/a:
Zainstalowane kexty to:
Gdzie?
Cytat:
IONetworkingFamily.kext
JMicron36xeSATA.kext
A do czego Ci to... do sieci najlepszy Lnx2Mac...
Najlepiej abyś wrzucił wszystkie kexty do /S/L/E a w Twoim wypadku na początek starczy TYLKO FakeSMC... orange icon, voodoohda itd to już odpalanie dodatkowych rzeczy i np nieodpowiedni wersje mogą powodować opisywane problemy.
W E/E są.
Zaraz je powywalam i sprawdzę, czy cokolwiek to da. Chociaż pewnie bez DSDT nie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.