Napęd i dysk podłączony do IDE, układ partycji - jedna partycją, wyłączone księgowanie w celu zapisu danych za pośrednictwem linuxa
Klawiatura i mysz podłączona do USB
System instalowany z płyty Retail 10.7
System został zainstalowany w wersji 10.7, następnie wystartowałem go z płyty DVD. Pobrałem aktualizację do wersji 10.7.2. Od tego momentu system nie bootuje i pokazuje się "Still waiting for root device". Następnie wgrałem FakeSMC 3.1, JMicronATA2.kext i AppleIntelPIIXATA2.kext (wcześniej jeszcze inną wersję JMicron'a) i system dalej nie wstaje.
Kexty zostały wgrane do folderu S/L/E, zostały nadane prawa i usunięty cache, przy uruchamianiu widać, że się lądują.
Tryb dysku Master, napędu Slave.
Proszę o pomoc.
Ostatnio zmieniony przez dolohow 2011-12-08, 15:06, w całości zmieniany 1 raz
Czy kontroler IDE to na pewno JMicron? Jeśli dostajesz Still waiting, to wciąż nie masz właściwego kext'a do obsługi kontrolera IDE. Skoro z BootCD Ci startuje, to znaczy że jest taki kext. Musisz sprawdzić jaki i go dorzucić do swojego systemu.
Tak, kontroler to na pewno JMicron. Zainstalowałem system ponownie na dysku SATA, jednakże dyski ATA nie są dalej wykrywane. Pamiętam, że po aktualiacji do 10.7.2 JMicronATA.kext zniknął.
Proszę zapoznać się z regulaminem forum!
man_of_the_oak
EDIT:
Zainstalowałem kexta JMicronATA2.kext i teraz wykrywa. Widocznie cos było nie tak...
Zastanawiam się czy system będzie startował po update do 10.7.2.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.