Próbowałem odpalić iAtkos'a S3 V2, ale zaraz po bootowaniu z DVD, pojawia się szare tło z logiem apple i robi się restart ;/ i tak w kółko...
gdzie mogę dostać Retaila dla Leoparda?
Potrzebuje go przetestować czy działa, jak się sprawdzi to chętnie kupie w sklepie... BOX'a
Próbowałem odpalić iAtkos'a S3 V2, ale zaraz po bootowaniu z DVD, pojawia się szare tło z logiem apple i robi się restart ;/ i tak w kółko...
gdzie mogę dostać Retaila dla Leoparda?
Potrzebuje go przetestować czy działa, jak się sprawdzi to chętnie kupie w sklepie... BOX'a
_________________ Retail Mac OS X Snow Leopard 10.6.8 | Windows 7 | Debian Squeeze, All in 64bit | i7 870 | ASUS P7P55 LX | Realtek AC97 | Radeon HD 5770 | SATA 1TB Samsung | 8GB RAM | Sweex SC016 USB Sound Card Piszę poprawnie po polsku! | R.I.P Steve Jobs
Zakupiłem Retaila Snow Leoparda.
Próbowałem instalować przez UniBootX 1.4 oraz MacBootCD-GE v3 w obu przypadkach lipa ;/
Instaluje z tutoriala [ink]http://forum.osx86.org.pl/topics33/instalacja-macos-x-snow-leopard-1068-za-pomoca-bootcd-vt2646.htm[/link]
Niestety zatrzymuje sie instalacja przy
ekranie
Przepraszam za słabą jakość zdjęcia ale robione telefonem.
Proszę o poradę...
chyba ze ktos jest z krakowa i moglby pomoc w samej instalacji i konfigu - w zamian za % czy coś
(jestem otwarty na propozycje)
Nie ma żadnego błędu, problem to VGA - nie startuje.
Masz podłączone dwa monitory? jeśli tak, to odłącz jeden... jak masz jeden to zmień port DVI. Przy starcie z UniBootX Uniwersal, wpisz GraphicsEnabler=No.
Jak odpali to po instalacji 10.6.8 doinstalować będziesz musiał sterowniki nvidii. Poszukaj instalatora na forum, oswaldini przygotował z zdjętymi zabezpieczeniami.
Dzieki za odpowiedz. sprawdze wieczorem, ale wydaje mi sie ze mialem 2 monitory rzeczywiscie podpiete.
Edit: Zrobiłem, jak mówiłeś, zainstalowałem z parametrem GraphicsEnabler=no.
Ale teraz, gdzie powinien być restart i intro... zatrzymuje sie dokładnie w tym samym momencie... ;(
Próbowałem uruchomić wszystkie od Single User po Verbose - ekran jest taki sam jak na poście powyżej...
Jakieś sugestie?
Edit: O ja odpaliłęm z parametrem CPUS=1 Busratio=20 GraphicsEnabler=no i wlazło - lece dalej
[ Dodano: 2011-12-01, 22:29 ]
F..k, czy z forumowiczów, jest ktoś z Krakowa, który jest w stanie postawić ten system od początku do końca?
Średnio mi to idzie, a nie mam na to miesięcy ;P
[ Dodano: 2011-12-07, 17:02 ]
poddałem się :(
kto z doświadczonych userów postawiłby mi ten system i ile by to kosztowało?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.